Teroriştii au atacat cel mai mare spital militar din Kabul. A fost carnagiu, cel puţin 25 morţi şi 50 de răniţi

Cel puţin 25 persoane au murit şi 50 au fost rănite într-un atac asupra unui spital din Kabul, a anunţat marţi un reprezentant al Ministerului Sănătăţii din Afganistan.

02 nov. 2021, 14:19
Teroriştii au atacat cel mai mare spital militar din Kabul. A fost carnagiu, cel puţin 25 morţi şi 50 de răniţi

UPDATE: Cel puţin 25 de persoane au fost ucise, iar alte zeci sunt rănite în urma unui atac terorist produs marţi la un spital din capitala Afganistanului, Kabul, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate afgane citate de postul Al Jazeera şi de agenţia Reuters.

Un oficial de securitate taliban a spus că două explozii, urmate de focuri de armă, s-au produs la cel mai mare spital militar din Kabul, potrivit Reuters.

Este vorba de spitalul Sardar Mohammad Daud Khan, cu o capacitatea de 400 de paturi şi situat în centrul capitalei. Exploziile au avut loc la intrarea în spital.

La faţa locului au fost trimise forţe de securitate, potrivit Ministerului de Interne.

Citeşte şi Voleibalistă de 18 ani, decapitată de talibani. Noul regim de la Kabul a început vânătoarea de sportive

Atacul nu a fost revendicat deocamdată. Însă potrivit unor martori citaţi de agenţia oficială de ştiri Bakhtar, mai mulţi luptători ai grupării Stat Islamic au intrat în spital şi au avut confruntări cu forţele de securitate.

Gruparea Stat Islamic, care a întreprins o serie de atacuri împotriva unor moschei şi a altor ţinte de când talibanii au preluat controlul la Kabul în august, a atacat în 2017 un spital cu 400 de paturi, omorând mai mult de 30 de persoane.

Citeşte şi SUA recunoaşte că a ucis 10 civili inocenţi într-un atac cu dronă, la Kabul. Şapte dintre victime sunt copii