Teroristul care a ATACAT PARLAMENTUL canadian voia să răzbune morţii din ţările islamiste

Michael Zehaf-Bibeau, care a împușcat mortal un militar la 22 octombrie la Ottawa înainte de a fi ucis în incinta Parlamentului canadian de forțele de ordine, voia să răzbune intervenția militară a Canadei în Afganistan și Irak, conform unei înregistrări video publicate vineri de către poliție, relatează AFP, citată de Agerpres. 

RomaniaTV.net
06 mart. 2015, 19:35

Michael Zehaf-Bibeau, care a împușcat mortal un militar la 22 octombrie la Ottawa înainte de a fi ucis în incinta Parlamentului canadian de forțele de ordine, voia să răzbune intervenția militară a Canadei în Afganistan și Irak, conform unei înregistrări video publicate vineri de către poliție.

Cu câteva minute înainte de a-l împușca mortal pe un soldat în serviciu în fața unui monument din apropierea Parlamentului, Michael Zehaf-Bibeau a realizat o scurtă înregistrare video cu ajutorul telefonului mobil.

Poliția a tăiat 18 secunde din înregistrare, 13 la început și 5 la final, a explicat Bob Paulson, șeful poliției federale.

Tânărul canadiano-libian, care afirmă că este solidar cu țările musulmane, susține că gestul său reprezintă ‘represalii (față de trimiterea de trupe canadiene în Afagnistan — n.r.)’, fiind motivat și de intenția premierului Stephen Harper de a trimite trupe în Irak.

‘Canada a devenit oficial unul dintre dușmanii noștri, luptând cu noi și bombardându-ne’, a afirmat, cu calm, Zehaf-Bibeau, în înregistrarea realizată în mașină înainte de atac.