Teroristul din Paris, liber prin Europa. După atentate, s-a dus la o cafenea din Bruxelles. Este căutat în Germania

Unul dintre suspecţii atentatelor teroriste de la Paris, din 13 noiembrie, cel mai căutat om din Europa ar fi mers la o cafenea din Bruxelles la o zi după masacrul din capitala Franţei.

RomaniaTV.net
29 nov. 2015, 16:20
Teroristul din Paris, liber prin Europa. După atentate, s-a dus la o cafenea din Bruxelles. Este căutat în Germania

Informaţia provine chiar de la avocatul prietenului său, care l-a luat pe cel mai căutat terorist la ora actuală, Salah Abdeslam, cu maşina de la o staţie de metrou din Laeken, din Bruxelles. Ali Oulkadi a primit un telefon pe data de 14 noiembrie să îşi aştepte prietenul în staţia de metrou.

Iniţial, nu a ştiut că este vorba despre Salah şi nici nu l-a recunoscut imediat ce l-a văzut, pentru că purta o şapcă. În maşină, Salah i-a  povestit că fratele sau, Brahim, a omorât oameni în Paris şi apoi s-a detonat. Pentru clientul meu, prieten din copilarie al celor doi fraţi,  vestea a venit ca un şoc. Nu putea întelege şi nu putea gândi limpede”, a mai spus avocatul avocatul.

Citeşte şi Încă două persoane reţinute în Belgia în legătură cu atentatele de la Paris

În drum spre cartierul Schaerbeek, cei doi s-au oprit la o cafenea, i-a povestit Ali Oulkadi avocatului.

Atentatele din Paris, din 11 noiembrie, s-au soldat cu 130 de morţi. Autoritîţile franceze bănuiesc că Abdeslam ar fi fugit în Germania, ţară care la ora actuală îl caută, forţele antiteroriste lansând o vastă operaţiune de căutare.