Irakianul, acuzat că a încercat să ucidă diplomaţi britanici şi americani, CONDAMNAT

Curtea de Apel Bucureşti a decis joi condamnarea la patru ani de închisoare cu executare a lui Khzr Karim Friad, teroristul irakian acuzat de tentativă de asasinat asupra unor diplomaţi britanici şi americani. Farid a devenit cunoscut ca "teroristul beţiv" sau "teroristul mahmur" deoarece s-a autodenunţat când era beat, dar şi-a retras declaraţiile a doua zi, când era mahmur. Decizia CAB nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

18 apr. 2013, 13:03
Irakianul, acuzat că a încercat să ucidă diplomaţi britanici şi americani, CONDAMNAT

În 15 decembrie 2012, el a fost reţinut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. După cinci zile de hoinărit prin cluburile bucureştene, irakianul a ameninţat un ataşat militar al Marii Britanii de la Bucureşti cu un cuţit de bucătărie.

Luat la întrebări de un subofiţer SRI care păzea ambasada, irakianul a susţinut că vrea să fie arestat şi că se află acolo pentru a-l asasina pe ataşatul militar al Mării Britanii în România. A dat chiar şi o declaraţie scrisă în acest sens.

După ce şi-a mai revenit din beţie, irakianul şi-a schimbat declaraţia iniţială. În fata judecătorului, acesta a arătat că nu este terorist şi că era într-o stare de stres la acel moment, pentru că soţia şi fiica sa nu au putut ajunge în România.

Irakianul Khr Karim Friad era stabilit de 8 ani în Finlanda.