Terra, într-o imagine surprinzătoare

Eclipsa totală de Soare ce a avut loc pe 14 noiembrie a stârnit interesul multor oameni din întreaga lume, iar NASA a realizat o imagine unică a celor care au urmărit fenomenul.

RomaniaTV.net
29 dec. 2012, 11:30

Imaginea realizată de NASA reprezintă o reinterpretare a planetei Pământ cu ajutorul a numeroase fotografii în care apar cei care au urmărit eclipsa de pe 14 noiembrie.

Planeta improvizată este de fapt o plajă de pe insula Green de pe coasta Queensland, Australia. Imaginea inedită este realizată din 8 fotografii poziţionate în diferite unghiuri. Pentru a realiza imaginea, fotograful a făcut cadre atât către eclipsă, cât şi opus acesteia.

Soarele, acoperit de lună, pe care toţi cei care apar în fotografie l-au urmărit cu atenţie în ziua respectivă, apare în centrul imaginii, înconjurat de coroana solară. În partea de sus a imaginii poate fi observată planeta Venus, strălucind pe cerul întunecat, iar în partea dreaptă jos a imaginii, se poate vedea steaua Sirius.

Imaginea este spectaculoasă atât datorită peisajului surprins, cât şi datorită oamenilor care au fost imortalizaţi, dând impresia că stau într-o lume „întoarsă pe dos”.