Tesco deschide noi magazine şi 20.000 de locuri de muncă în următorii doi ani în Marea Britanie

Tesco, cel mai mare retailer britanic, vrea să deschidă noi magazine şi să creeze 20.000 de locuri de muncă în Marea Britanie în următorii doi ani, în încercarea de a-şi consolida profitabilitatea şi de a inversa trendul descendent al cotei de pe piaţa autohtonă, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
05 mart. 2012, 10:13
Tesco deschide noi magazine şi 20.000 de locuri de muncă în următorii doi ani în Marea Britanie

Tesco este cel mai mare angajator din sectorul privat în Marea Britanie.

Compania a anunţat că planul de revigorare a afacerilor autohtone vizează modernizarea magaznielor existente, deschiderea unor unităţi noi şi „investiţii semnificative” în servicii pentru clienţi.

Totodată, Tesco a arătat că vrea să facă angajări în principal în rândul tinerilor şomeri. Cota de piaţă a Tesco în Marea Britanie a scăzut în februarie la cel mai redus nivel din 2005, la 29,7%.

Retailerul a redus în ianuarie pentru prima dată în istoria recentă estimările privind profitul.

Rata şomajului din Marea Britanie este de 8,4%, potrivit datelor prezentate în februarie de Biroul naţional de statistică.

Şomajul în rândul tinerilor a ajuns la 22,2%, respectiv 1,038 milioane de persoane cu vârste între 16-24 de ani, după ce a depăşit pentru prima dată pragul de un milion de persoane în luna noiembrie a anului trecut.

Premierul britanic David Cameron a declarat că măsurile anunţate de Tesco reprezintă „o infuzie masivă de încredere” pentru economia Marii Britanii.

Guvernul britanic speră că sectorul privat va reuşi să atenueze impactul concedierilor pregătite în sectorul public, care vizează 700.000 de angajaţi în următorii cinci ani. Londra a adoptat un program de austeritate menit să echilibreze bugetul de stat în următorii cinci ani.