Tesla pariază pe Bitcoin. Compania lui Elon Musk a investit 1,5 miliarde de dolari în această criptomonedă

Tesla a investit 1,5 miliarde de dolari în bitcoin, o decizie care intervine la câteva zile după ce Elon Musk, CEO-ul producătorului de vehicule electrice, şi-a modificat prezentarea pe Twitter şi a înlocuit-o pur şi simplu cu mesajul #bitcoin, în contextul în care preţul bitcoin a crescut cu 50% de la începutul anului.

08 feb. 2021, 16:02
Tesla pariază pe Bitcoin. Compania lui Elon Musk a investit 1,5 miliarde de dolari în această criptomonedă

Anunţul uriaşei investiţii în Bitcoin a fost făcut într-un document trimis luni de compania lui Elon Musk ”jandarmului” bursei americane – SEC – reprezintă un semn al încrederii în această criptomonedă pe care unele autorităţi de reglementare o consideră un activ financiar folosit în tranzacţii ilegale, precum spălarea de bani.

De asemenea, Tesla va începe să accepte plăți în Bitcoin pentru produsele sale. Astfel, compania fondată de Elon Musk devine primul mare producător de autoturisme care acceptă plata în Bitcoin. Anunțul a venit la o săptămână după ce Elon Musk a spus că „Bitcoin este un lucru bun” și că a întârziat în a-și exprima susținerea pentru criptomonede. De asemenea, Musk și-a schimbat descrierea pe contul de Twitter în ”#bitcoin”.

Citeşte şi Elon Musk se grăbeşte şi anunţă revoluţia. Implantarea cipurilor în creierul uman ar putea începe de anul acesta

Preţul bitcoin, care a crescut puternic în ultimele luni, s-a apreciat imediat în urma acestui anunţ, după cum transmite NBCNews.

El atingea 43.725,5 dolari către ora 15.00 – un nou nivel istoric -, după care a scăzut uşor.

Către ora 15.10, cea mai importantă criptomonedă se aprecia cu 9,55%, la 42.352 de dolari, reprezentând o creştere cu 50% de la începutul anului.

Citeşte şi Elon Musk pune aceeaşi întrebare la interviurile de angajare. Cât de greu e să-l impresionezi pe patronul de la Tesla?