Test Covid negativ pentru a intra în Germania

Cancelarul german Angela Merkel a promis sâmbătă creşterea ritmului campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVOD-19, transmite dpa.

09 ian. 2021, 15:54
Test Covid negativ pentru a intra în Germania

Test Covid negativ pentru a intra în Germania Începând cu data de 11 ianuarie toate persoanele care sosesc în Germania după ce s-au aflat într-una dintre „zonele de risc”, inclusiv România, trebuie să prezinte un test PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 sau să efectueze un astfel de test în Germania.

În cazul efectuării testului anterior intrării în Republica Federală Germania, testul trebuie să fi fost efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii pe teritoriul german, iar certificatul care atestă rezultatul negativ trebuie să fie redactat în limbile germană sau engleză, precizează MAE, într-un comunicat.

Test Covid negativ pentru a intra în Germania MAE reamintește că persoanele care sosesc în Republica Federală Germania sunt obligate să se deplaseze direct la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate, în vederea autoizolării (carantină) pentru o perioadă de 10 zile de la sosire.

Respectarea obligației de carantină este verificată de autoritățile de land atât aleatoriu, cât și în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale. Măsura carantinei poate fi suspendată mai devreme de termenul uzual de 10 zile numai dacă este efectuat un al doilea test, începând cu a 5-a zi după intrarea în Germania și doar de la momentul comunicării unui rezultat negativ al noii testări pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Germania a anunţat şi ea vineri un număr zilnic record al deceselor, de 1.188, la numai câteva zile după ce guvenul de la Berlin a înăsprit restricţiile antiepidemice în contextul îngrijorărilor că noua variantă a coronavirusului descoperită luna trecută în Marea Britanie va accentua presiunea asupra sistemului sanitar. Numărul noilor cazuri de COVID-19 era vineri în Germania de 31.849, una dintre cifrele cele mai ridicate de la începutul pandemiei.

Campania de vaccinare COVID. Un cadru medical a avut mai multe reacții adverse
Potrivit celor mai recente date difuzate de Institutul Robert Koch, aproape 500.000 de persoane au primit cele două doze de vaccin, ceea ce înseamnă o medie de 40.000 de vaccinări realizate în fiecare zi în ţara cu 83 de milioane de locuitori.

”Vom avea vaccinuri suficiente pentru toată lumea în Germania”, a explicat şefa executivului german, adăugând că în câteva luni autorităţile vor ”fi capabile de a oferi posibilitatea vaccinării pentru oricine doreşte”, a anunţat Merkel.


loading...
Partenerii noștri