Test de cultură generală: care este floarea națională a României. Fiecare țară are un astfel de simbol

Aproape fiecare țară are o floare națională și amintim de laleaua pentru Olanda, Ungaria și Turcia, crizantema pentru Japonia și trandafirul pentru Bulgaria, Marea Britanie și SUA. Dar oare știi care este floarea-simbol a României?

05 ian. 2024, 16:51
Test de cultură generală: care este floarea națională a României. Fiecare țară are un astfel de simbol
Test de cultură generală: care este floarea națională a României. Fiecare țară are un astfel de simbol

Test de cultură generală. Cât de bine cunoști simbolurile României? Știi care este floarea națională a țării noastre? În alte țări se știe că lalelele sau trandafirii sunt flori naționale, cu o istorie vastă și o simbolistică aparte.

Citește și: Pune un praf de sare de fiecare dată când schimbi apa bujorilor. Secretul care prelungeşte viaţa florilor

Test de cultură generală: care este floarea națională a României

În țara noastră, floarea-simbol național este bujorul.

„Pentru România, ideea unei flori naționale s-a conturat încă din timpul domniei Regelui Carol I, fiind făcute, de-a lungul timpului, mai multe propuneri: măceșul, floarea de colț, bujorul ‘românesc’ (Paeonia peregrina), var. romanica, etc. Nici una dintre aceste propuneri nu a fost însă legiferată vreodată, astfel încât țara noastră se găsește astăzi în situația de a nu avea o floare națională”, menționa anterior USAMV București.

Bujorul este un gen de aproximativ 30 de specii de flori cunoscute pentru florile lor mari și strălucitoare. Toate speciile, cu excepția a două, sunt originare din Europa și Asia, iar mai multe specii sunt cultivate ca plante ornamentale și pentru industria florală.

Există trei grupuri distincte de bujori: bujori erbacei aurasiatici, bujorul de copac și bujorii n ord-americani. Bujorii erbacei sunt plante perene care cresc la o înălțime de aproape un metru Au frunze mari, lucioase, foarte divizate, purtate pe tulpini anuale produse de portaltoi cărnoși.

La sfârșitul primăverii și începutul verii, bujorii produc flori mari simple și duble de culoare albă, roz, trandafiriu și purpuriu intens. Bujorul chinezesc parfumat (P. lactiflora) și bujorul comun european au dat naștere la majoritatea bujorilor de grădină familiari. P. lactiflora a oferit sute de soiuri cultivate, inclusiv tipurile japoneze , cu unul sau două rânduri de petale care înconjoară un grup de petale parțial formate în centru (stamine petaloide).

Citește și: 5 plante care scad glicemia. Bune pentru diabetici, dar și pentru cei la risc să facă boala!