Test de inteligență chinezesc pentru adevăratele genii! Rezolvă ecuația din imagine în doar 30 de secunde

Testele de inteligență fac senzație pe rețelele de socializare, unde tot mai mulți internauții vor să își verifice IQ-ul. Astăzi, vă propunem un test de inteligență chinezesc care vine din sfera matematicii.

27 sept. 2023, 19:35
Test de inteligență chinezesc pentru adevăratele genii! Rezolvă ecuația din imagine în doar 30 de secunde

Test de inteligență chinezesc pentru adevăratele genii! Pentru a rezolva acest test pe lângă cunoștințele de matematică necesare este nevoie și de puțină atenție și inspirație.

Citește și Test de inteligență rapid. Mută un singur băț de chibrit pentru a corecta II=IV

Test de inteligență chinezesc pentru adevăratele genii!

Doar adevăratele genii pot rezolva în doar 30 de secunde ecuația din imagine.

Atenție! Pe lângă cunoștințele de matematică mai este nevoie și de puțină atenție pentru a ajunge la răspunsul corect pentru cea de-a patra ecuație.

Dacă ai reușit să treci prin toate calculele și să găsești răspunsul corect te felicităm, dacă nu, îți oferim mai jos răspuns corect.

Ei bine, răspunsul corect la acest test este 16, iar ca să descoperi cum am ajuns la acest rezultat urmărește explicația.

Pentru ca lucrurile să fie mai simple pentru pantofi o să folosim litera x, pentru tigru litera y, iar pentru fluier litera z. Așadar, din prima ecuație aflăm că:  x + x + x = 30 => 3x = 30 => x = 10. Deci valoare unui pantof este 10.

Apoi, în a doua ecuație: x + y + y = 20 => 10 + 2y = 20 => 2y = 10 => y = 5. Deci valoarea unui tigru este 5

Mai mult, pentru a treia ecuație: y + 2z + 2z = 13 (De ce 2z? Uită-te la simboluri, există 2 fluiere grupate împreună.) => 5 + 4z = 13 => 4z = 8 => z = 2

Tot ce trebuie să facem acum este să înlocuim valorile lui x, y și z în ultima ecuație: x+ y x z =? => 10 + 5 x 2 => 20. Ați putea crede că 20 este răspunsul corect, dar nu este așa. Cum spuneam, pentru a ajunge la răspunsul corect este nevoie și de puțină atenție. Trebuie observat că tigrul poartă un fluier în jurul gâtului în a doua și a treia ecuație, dar nu în a patra.

Astfel, ecuația finală ar trebui schimbată în x + (y – z) x z. Introduceți următoarele numere: 10 + (5 – 2) x 2. Parcurgeți-o pas cu pas. Formula este 10 + (3) x 2, urmată de 10 + 6. Prin urmare, răspunsul este 16.

Testele de inteligenţă cunoscute astăzi ca teste IQ au fost create în anul 1905 de către psihologul francez Alfred Binet. Foarte mult timp, ele au purtat numele lui Binet şi erau folosite de psihologi pentru a identifica acei copii care au nevoie de ajutor cu activităţile şcolare. Atunci când a inventat aceste teste specialistul a ţinut să precizeze atunci că un rezultat scăzut la testele IQ nu semnalează o incapacitate de a învăţa, ci reprezintă un indiciu că este necesară dedicarea unui timp mai îndelungat studiului.

Oamenii de știință spun că testele de inteligență sunt excelente pentru stimularea mentală și îmbunătățirea abilităților cognitive, dar și pentru identificarea IQ-ului.

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui pattern într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;

IQ între  131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;

IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;

IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;

IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență;

IQ între 91 și 100 – în jur de 25% din populația lumii deține un astfel de rezultat;

IQ între 81 și 90 – deși este puțin sub medie, acest rezultat le va oferi oamenilor posibilitatea de a lucra în domenii precum agricultura;

IQ între 71 și 80 – în acest caz vorbim deja despre mici probleme. Astfel de persoane vor putea înțelege doar noțiuni elementare.

Citește și Test de inteligență pentru genii! Găsește stelele ascunse în imagine în doar 15 secunde