Test de inteligență pentru genii! Găsește stelele ascunse în imagine în doar 15 secunde

Testele de inteligență sunt modalitatea simplă și relaxantă prin care oamenii își pot afla nivelul IQ-ului. Astăzi, vă propunem un nou test care face furori pe rețelele de socializare și care le-a dat bătăi de cap internauților.

19 sept. 2023, 10:19
Test de inteligență pentru genii! Găsește stelele ascunse în imagine în doar 15 secunde
Test de inteligență pentru genii! Găsește stelele ascunse în imagine în doar 15 secunde

Test de inteligență pentru genii! Tot ce trebuie să faci este să privești cu atenție imaginea de mai sus și să descoperi câte stele sunt ascunse printre fructe și dulciuri.

Citește și Test de inteligență pentru geniile ilustre! Găsește cele 12 greșeli din imagine în doar 10 secunde

Test de inteligență pentru genii!

Atenție, ai la dispoziție doar 15 secunde să rezolvi acest test despre care unii internauți spun că este destul de greu.

Dacă ai reușit să rezolvi acest test te felicităm, dacă nu, te vom ajuta noi să identifici stelele ascunse.

Trebuie să te uiți cu atenție la stropii din interiorul imaginii și vei reuși să identifici toate stelele.

Cei care au realizat acest puzzle spun că există 10 stele ascunse în interiorul graffiti-ului.

Testele de inteligenţă cunoscute astăzi ca teste IQ au fost create în anul 1905 de către psihologul francez Alfred Binet. Foarte mult timp, ele au purtat numele lui Binet şi erau folosite de psihologi pentru a identifica acei copii care au nevoie de ajutor cu activităţile şcolare. Atunci când a inventat aceste teste specialistul a ţinut să precizeze atunci că un rezultat scăzut la testele IQ nu semnalează o incapacitate de a învăţa, ci reprezintă un indiciu că este necesară dedicarea unui timp mai îndelungat studiului.

Oamenii de știință spun că testele de inteligență sunt excelente pentru stimularea mentală și îmbunătățirea abilităților cognitive, dar și pentru identificarea IQ-ului.

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui pattern într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;

IQ între  131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;

IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;

IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;

IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență;

IQ între 91 și 100 – în jur de 25% din populația lumii deține un astfel de rezultat;

IQ între 81 și 90 – deși este puțin sub medie, acest rezultat le va oferi oamenilor posibilitatea de a lucra în domenii precum agricultura;

IQ între 71 și 80 – în acest caz vorbim deja despre mici probleme. Astfel de persoane vor putea înțelege doar noțiuni elementare

Citește și Test de inteligență rapid pentru adevăratele genii! Ce oră arată ultimul ceas. Ai doar 20 de secunde la dispoziție