Test de inteligență extrem de dificil, fără nicio legătură cu matematica! Completează căsuța liberă în imaginea de mai jos

Test de inteligență pe care doar geniile îl pot rezolva în doar câteva secunde. Acest puzzle îți va pune mintea la încercare.

22 nov. 2023, 11:28
Test de inteligență extrem de dificil, fără nicio legătură cu matematica! Completează căsuța liberă în imaginea de mai jos
Test de inteligență pentru genii. Găsește răspunsul corect

Test de inteligență. Puzzle-urile și testele logice pot fi mult mai dificile decât par. Pentru a rezolva acest puzzle trebuie să gândești creativ și să privești situația din unghiuri diferite.

Ține cont că aceasta nu este o problemă de matematică, așa că abilitățile matematice nu te vor ajuta să rezolvi testul. Tot ce trebuie să faci este să ai o abordare diferită. Tu reușești să-ți dai seama care este răspunsul corect la acest test de inteligență?

Citește și: Test de inteligență rapid! Doar geniile cu ochi de șoim găsesc numărul ascuns în imagine

Dacă nu ți-ai dat seama care este elementul ce lipsește din căsuța liberă, ai răspunsul corect mai jos. Nu era vorba despre o cifră, cum mulți probabil au crezut, ci de litera „R” de la reverse. Este vorba despre treptele de viteză ale unui schimbător manual al autoturismului.

 

Citește și: Test de inteligență. Doar persoanele cu IQ-ul de geniu pot să găsească elicopterul din imagine în doar 5 secunde

Ce este un test de inteligență

Testele IQ există de peste un secol. Ele au apărut inițial în Franța pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.

În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

  • IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;
  • IQ între 131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;
  • IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;
  • IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;
  • IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență;
  • IQ între 91 și 100 – în jur de 25% din populația lumii deține un astfel de rezultat;
  • IQ între 81 și 90 – deși este puțin sub medie, acest rezultat le va oferi oamenilor posibilitatea de a lucra în domenii precum agricultura;
  • IQ între 71 și 80 – în acest caz vorbim deja despre mici probleme. Astfel de persoane vor putea înțelege doar noțiuni elementare.