Test de inteligență pentru cei cu IQ ridicat. Doar adevăratele genii găsesc șarpele în iarbă în mai puțin de 10 secunde

2023 este anul testelor de inteligență. În ultima perioadă, românii au devenit fani înfocați ai acestor teste, dar și a celor de iluzie optică care le demonstrează celor ce le deslușesc că au o intuiție puternică.

10 iul. 2023, 14:47
Test de inteligență pentru cei cu IQ ridicat. Doar adevăratele genii găsesc șarpele în iarbă în mai puțin de 10 secunde
Test de inteligență pentru cei cu IQ ridicat. Doar adevăratele genii găsesc șarpele în iarbă în mai puțin de 10 secunde

Doar adevăratele genii găsesc șarpele în iarbă în mai puțin de 10 secunde. Pentru aceștia, dar și pentru cei care vor să își testeze perspicacitatea, noi avem un test pe care adevăratele genii reușesc să îl rezolve în mai puțin de 10 secunde.

Citește și Test de inteligență pentru copii care dă mari bătăi de cap adulților. În ce direcție merge autobuzul?!

Doar adevăratele genii găsesc șarpele în iarbă în mai puțin de 10 secunde

Deși la prima vedere pare un test relativ ușor, doar 3% dintre internauți au reușit să îl rezolve în mai puțin de 10 secunde, spun cei care l-au conceput.

Șarpele din imagine s-a camuflat destul de bine nu pentru a te enerva, ci pur și simplu pentru a-ți arăta cât de ageră este privirea ta. Tot ce trebuie să faci este să te concentrezi și să te uiți cu atenție la fotografie și așa vei descoperi unde se ascunde șarpele.

Cei care nu au reușit să găsească reptila, nu trebuie să își facă griji pentru că de această dată o să îi ajutăm noi. Tot ce trebuie să facă este să studieze cu atenție partea din stânga sus a imaginii.

Iluzia optică este o imagine atrăgătoare, care poate schimba forma unui obiect, a unui desen, dar și a unor oameni, provocând creierul să perceapă lucrurile în diferite moduri.

Ca să reușești să rezolvi din prima un test de iluzie optică trebuie să fi văzut de-a lungul vieții foarte multe tipuri de astfel de iluzii cum ar fi iluzii fizice, fiziologice și cognitive.

De-a lungul timpului, studiile au arătat că iluziile optice sunt o parte a domeniului psihanalizei, care aruncă lumină asupra modului în care oamenii percep lucrurile.

Specialiștii spun că un om poate privi lucrurile sau imaginile diferit, formând o percepție diferită din fiecare unghi, în funcție de creierul său.

Testele de inteligență sunt foarte utile, mai ales că ne pun mereu mintea la contribuție. Doar persoanele care au un coeficient mare de inteligență reușesc foarte repede să rezolve rapid astfel de teste.

Coeficient de inteligență sau IQ (în original, acronimul expresiei intelligence quotient,) reprezintă un concept și un scor derivat din diferite teste standardizate prin care se încearcă măsurarea inteligenței. Coeficientul mediu de inteligenta al unui om este 100. Cel mai mare factor IQ cunoscut astăzi al unui om depaseste 240. Valorile dintre 121 sunt 130 sunt mult peste medie. Persoanele cu aceste valori sunt în general absolvenți ai unei universități, care pot obţine rezultate extraordinare în funcţii de conducere sau în activităţi de creație. Persoane cu nivelul IQ-ului 121 – 130 reprezintă 6% din populaţie.

Citește și Test de inteligență pentru cei cu IQ ridicat. Câte greșeli sunt în imagine. Geniile le găsesc în doar câteva secunde