Test de inteligență pentru cei cu IQ ridicat. Câte greșeli sunt în imagine. Geniile le găsesc în doar câteva secunde

Românii sunt cuceriți de testele de inteligență. În ultima perioadă, tot mai mulți oameni au devenit extrem de atrași de testele de inteligență pentru că îi ajută să se deconecteze de la grijile cotidiene și să petreacă timp de calitate punându-și mintea la contribuție.

06 iun. 2023, 19:24
Test de inteligență pentru cei cu IQ ridicat. Câte greșeli sunt în imagine. Geniile le găsesc în doar câteva secunde
Test de inteligență pentru cei cu IQ ridicat. Câte greșeli sunt în imaginile. Geniile le găsesc în doar câteva secunde

Test de inteligență pentru cei cu IQ ridicat. Pentru cei pasionații de teste de inteligență, dar și pentru cei care vor să își pună mintea la contribuție, noi am descoperit un test nou care le va demonstra cum stau la capitolul deducție.

Citește și Test de inteligență. Mută un băț de chibrit pentru ca exercițiul să fie corect

Test de inteligență pentru cei cu IQ ridicat

Tot ce ai de făcut este să analizezi cu atenție imaginea și să identifici câte greșeli sunt în total. Persoanele cu IQ ridicat le găsesc în doar câteva secunde.

Majoritatea celor care au rezolvat acest test până în prezent spun că nu trebuie să fii un geniu ca să găsești soluția, ci pur și simplu este nevoie doar de răbdare și de foarte multă atenție la detalii. Cu toate că pare destul de greu, în realitate tot ce trebuie să facă cei care vor să rezolve testul este să se concentreze puțin.

Dacă nu ai reușit să descoperi care sunt greșelile, nu este niciun fel de problemă, te ajutăm noi. Ei bine, soluția se află în imaginea de mai jos.

 

De regulă, testele de inteligență sunt o metodă care face parte din diagnosticul psihologic, stabilind gradul de inteligență al unei persoane. Astfel de teste de inteligență îi ajută de cele mai multe ori pe psihologi să stabilească capacitatea cognitivă în viața personală și profesională a individului.

În ultimii ani, studiile au arătat că astfel de teste au un rol important în viața oamenilor pentru că îi ajută să descopere latura creativă, logică. Totodată acestea joacă un rol important în identificarea profesiilor oamenilor.

În general, testele sunt sub formă de puzzle-uri, completare de serii de imagini sau numere, identificarea unui model sau prin alte activități care să testeze abilitățile cognitive ale persoanei. Astfel de teste sunt grupate în teste matematice, teste de cultură generală, teste vizuale, verbal-lingvistice, interpersonale (emoționale).

În zilele noastre, multe astfel de teste sunt disponibile online, sub formă de șiruri de numere, iluzii optice, teste cu chibrituri, imagini amuzante și altele care îi pot ajuta pe cei care vor să se distreze și să afle totodată, care le este nivelul de inteligență.

Mai mult, IQ-ul se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui patern într-un ansamblu de numere sau imagini.

În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;
IQ între  131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;
IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;
IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;
IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență;
IQ între 91 și 100 – în jur de 25% din populația lumii deține un astfel de rezultat;
IQ între 81 și 90 – deși este puțin sub medie, acest rezultat le va oferi oamenilor posibilitatea de a lucra în domenii precum agricultura;
IQ între 71 și 80 – în acest caz vorbim deja despre mici probleme. Astfel de persoane vor putea înțelege doar noțiuni elementare.

Citește și Testul de inteligență cel mai rapid din lume. Are doar trei întrebări. Te descurci să răspunzi?