Test de inteligență pentru genii. Mută un singur băț de chibrit pentru a corecta 0+0=8

Test de inteligență exclusiv pentru genii. Mută un singur băț de chibrit pentru a corecta ecuația 0+0=8.

19 sept. 2023, 18:31
Test de inteligență pentru genii. Mută un singur băț de chibrit pentru a corecta 0+0=8
Test de inteligență cu bețe de chibrit

Test de inteligență rapid. Mută un singur băț de chibrit pentru a rezolva ecuația din imagine. Nu este atât de greu pe cât pare, dacă ești atent poți rezolva testul în doar câteva secunde. Ai găsit răspunsul corect?

Citește și: Test de inteligență pentru genii! Găsește stelele ascunse în imagine în doar 15 secunde

Dacă nu ai reușit să găsești rezolvarea acestui test de inteligență, iată răspunsul: se ia un băț de chibrit de la „+” și se adaugă la unul dintre zerouri, care se transformă în „8”. Astfel, 8-0=0.

Testele de inteligenţă cunoscute astăzi ca teste IQ au fost create în anul 1905 de către psihologul francez Alfred Binet. Foarte mult timp, ele au purtat numele lui Binet şi erau folosite de psihologi pentru a identifica acei copii care au nevoie de ajutor cu activităţile şcolare. Atunci când a inventat aceste teste specialistul a ţinut să precizeze atunci că un rezultat scăzut la testele IQ nu semnalează o incapacitate de a învăţa, ci reprezintă un indiciu că este necesară dedicarea unui timp mai îndelungat studiului.

Citește și: Test de inteligență rapid pentru genii! Câte cercuri vezi în imagine. Ai doar 10 secunde la dispoziție

Oamenii de știință spun că testele de inteligență sunt excelente pentru stimularea mentală și îmbunătățirea abilităților cognitive, dar și pentru identificarea IQ-ului.

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui pattern într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

  • IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;
  • IQ între  131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;
  • IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;
  • IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;
  • IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență;
  • IQ între 91 și 100 – în jur de 25% din populația lumii deține un astfel de rezultat;
  • IQ între 81 și 90 – deși este puțin sub medie, acest rezultat le va oferi oamenilor posibilitatea de a lucra în domenii precum agricultura;
  • IQ între 71 și 80 – în acest caz vorbim deja despre mici probleme. Astfel de persoane vor putea înțelege doar noțiuni elementare