Test de inteligență pentru șoferi. Poți debloca traficul în doar 20 de secunde? Ce mașină trebuie mutată prima?

Un test de inteligență devenit viral pe internet îi va intriga până și pe cei mai descurcăreți șoferi. Trebuie să deblochezi traficul în doar 20 de secunde.

06 dec. 2023, 12:28
Test de inteligență pentru șoferi. Poți debloca traficul în doar 20 de secunde? Ce mașină trebuie mutată prima?
Test de inteligență pentru șoferi. Deblochează traficul în 20 de secunde

Test de inteligență din trafic. Chiar și polițiștii rutieri ar putea fi surprinși. Trebuie să deblochezi intersecțiile în doar 20 de secunde, iar totul începe de la o singură mașină.

Test de inteligență din trafic

Avem 10 mașini care s-au blocat în două intersecții. Trebuie să mutăm una dintre ele, iar traficul își va reveni la normal. Privește imaginea cu foarte multă atenție. Ai doar 20 de secunde să descongestionezi traficul.

Citește și: Test de inteligență rapid exclusiv pentru geniile cu ochi de șoim! Găsește numărul ascuns în imagine în 10 secunde

Dacă ai reușit să rezolvi acest test, felicitări, înseamnă că au un IQ destul de mare. Însă, dacă nu ai găsit mașina care trebuie mutată, nu renunța. Mai dă-ți câteva secunde pentru a găsi soluția. Mai jos ai și varianta corectă a problemei.

Citește și: Test de inteligență exclusiv pentru geniile cu ochi de șoim! Doar cei cu IQ-ul peste medie reușesc să descopere greșeala din imagine în doar 11 secunde

Iată care este mașina pe care rebuie să o muți.

Soluția este foarte simplă. Dacă mașina 3 dă cu spatele, cedează loc camionului 5 și apoi mașinii 7, permițând mașinii 9 să termine virajul și mașinii 10 să meargă înainte. Mașina 8 și cele din spatele acesteia își pot continua drumul.

Testele IQ există de peste un secol. Ele au apărut inițial în Franța pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.