Test de inteligență rapid pentru adevăratele genii! Ce oră arată ultimul ceas. Ai doar 20 de secunde la dispoziție

Testele de inteligență au rol extrem de important în descoperirea IQ-ului unei persoane. De zeci de ani, psihologii folosesc această metodă simplă și eficientă pentru a calcula nivelul inteligenței oamenilor, care sunt din ce în ce mai atrași de ele. Astăzi vă prezentăm un nou test de inteligență care le-a dat bătăi de cap chiar și celor mai ilustre genii.

24 aug. 2023, 09:09
Test de inteligență rapid pentru adevăratele genii! Ce oră arată ultimul ceas. Ai doar 20 de secunde la dispoziție
Test de inteligență rapid pentru adevăratele genii! Ce oră arată ultimul ceas.

Test de inteligență rapid pentru adevăratele genii! Tot ce trebuie să faceți este să priviți cu atenție imaginea de mai sus și să descoperiți ce oră arată ultimul ceas.

Citește și Test de inteligență pentru cei cu IQ ridicat! Câte găuri are tricoul din imagine

Test de inteligență rapid pentru adevăratele genii!

Atenție, aveți la dispoziție doar 20 de secunde așa că trebuie să vă concentrați foarte bine înainte să oferiți un răspuns.

Dacă ați reușit să descoperiți răspunsul corect, vă felicităm! Dacă nu, o să vă ajutăm noi de data aceasta, însă pe viitor ar trebui să rezolvați cât mai multe astfel de teste pentru a vă antrena perspicacitatea.

Ei bine, răspunsul corect este 4:20.

Iată cum s-a ajuns la răspuns: 1:50 + 10 = 2:00 + 20 = 2:20 + 30 = 2:50 + 40 = 3:30 + 50 = 4:20.

Testele de inteligenţă cunoscute astăzi ca teste IQ au fost create în anul 1905 de către psihologul francez Alfred Binet. Foarte mult timp, ele au purtat numele lui Binet şi erau folosite de psihologi pentru a identifica acei copii care au nevoie de ajutor cu activităţile şcolare. Atunci când a inventat aceste teste specialistul a ţinut să precizeze atunci că un rezultat scăzut la testele IQ nu semnalează o incapacitate de a învăţa, ci reprezintă un indiciu că este necesară dedicarea unui timp mai îndelungat studiului.

Oamenii de știință spun că testele de inteligență sunt excelente pentru stimularea mentală și îmbunătățirea abilităților cognitive, dar și pentru identificarea IQ-ului.

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui pattern într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;

IQ între  131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;

IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;

IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;

IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență;

IQ între 91 și 100 – în jur de 25% din populația lumii deține un astfel de rezultat;

IQ între 81 și 90 – deși este puțin sub medie, acest rezultat le va oferi oamenilor posibilitatea de a lucra în domenii precum agricultura;

IQ între 71 și 80 – în acest caz vorbim deja despre mici probleme. Astfel de persoane vor putea înțelege doar noțiuni elementare.

Citește și Test de inteligență pentru genii! Găsește litera diferită de M în doar 60 de secunde