Test de inteligență rapid pentru cei cu IQ ridicat! Găsește toate greșelile din imagine în doar 10 secunde

Adesea, testele de inteligență le dau mari bătăi de cap celor care vor să le rezolve și cu toate acestea tot mai mulți români au început să le adore. În ultima perioada, pe rețelele de socializare au apărut tot felul de teste care le pun la încercare perspicacitatea oamenilor. Astăzi, îți propunem un nou test cu ajutorul căruia vei descoperi dacă și tu ai un IQ ridicat.

25 aug. 2023, 07:30
Test de inteligență rapid pentru cei cu IQ ridicat! Găsește toate greșelile din imagine în doar 10 secunde
Test de inteligență rapid pentru cei cu IQ ridicat!

Găsește toate greșelile din imagine în doar 10 secunde. Psihologii spun că testele de inteligență stimulează gândirea și de aceea ele se rezolvă cu ajutorul logicii.

Citește și Test de inteligență pentru genii! Găsește litera diferită de M în doar 60 de secunde

Găsește toate greșelile din imagine în doar 10 secunde

Ele te ajută la îmbunătățirea abilităților de luare a deciziilor cu fiecare încercare, dar și la găsirea de noi soluții.

Astfel, pentru rezolvarea testului de astăzi, încearcă să împarți imaginea cu linii imaginare și să privești prin toate rândurile și coloanele pentru a nu pierde nici măcar cel mai mic indiciu.

Mare atenție! Ai la dispoziție doar 10 secunde ca să rezolvi acest test.

Dacă ai reușit să găsești soluția, te felicităm, ești un geniu! Dacă nu, atunci concentrează-te pe umbrele ambelor femei cu câini. Ei bine, greșeala este aici și asta pentru că umbrele sunt schimbate.

 

Testele de inteligenţă cunoscute astăzi ca teste IQ au fost create în anul 1905 de către psihologul francez Alfred Binet. Foarte mult timp, ele au purtat numele lui Binet şi erau folosite de psihologi pentru a identifica acei copii care au nevoie de ajutor cu activităţile şcolare. Atunci când a inventat aceste teste specialistul a ţinut să precizeze atunci că un rezultat scăzut la testele IQ nu semnalează o incapacitate de a învăţa, ci reprezintă un indiciu că este necesară dedicarea unui timp mai îndelungat studiului.

Oamenii de știință spun că testele de inteligență sunt excelente pentru stimularea mentală și îmbunătățirea abilităților cognitive, dar și pentru identificarea IQ-ului.

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui pattern într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;

IQ între  131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;

IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;

IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;

IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență;

IQ între 91 și 100 – în jur de 25% din populația lumii deține un astfel de rezultat;

IQ între 81 și 90 – deși este puțin sub medie, acest rezultat le va oferi oamenilor posibilitatea de a lucra în domenii precum agricultura;

IQ între 71 și 80 – în acest caz vorbim deja despre mici probleme. Astfel de persoane vor putea înțelege doar noțiuni elementare.

Citește și Test de inteligență pentru cei cu IQ ridicat! Găsește cele cinci diferențe din imagini în 30 de secunde