Test eşuat. România a pierdut amicalul cu Slovenia, scor 3-4

Reprezentativa României a disputat, miercuri, ultimul meci amical înaintea startului campaniei de calificare la Cupa Mondială din 2014. "Tricolorii" au pierdut în Slovenia, scor 3-4, după un meci în care defensiva a fost "călcâiul lui Ahile" în naţionala antrenată de Victor Piţurcă.

RomaniaTV.net
15 aug. 2012, 21:04
Test eşuat. România a pierdut amicalul cu Slovenia, scor 3-4

România a început practic meciul de la 0-1. Apărarea pusă în teren de Piţurcă a cedat prima oară după numai patru minute de joc, când Cesar a înscris cu capul în poarta lui Lobonţ. Până la pauză, România nu a dat dovadă de prea multe idei în atac, iar slovenii şi-au mai trecut în cont doar o ocazie importantă de gol, astfel că după 45 de minute tabela indica în continuare 0-1.

După şedinţa din vestiar, de la pauză, Marica a trimis mintea în plasă, în minutul 48, dar golul a fost anulat pentru henţ.

Ca şi în prima parte, apărătorii noştri au înţeles mai greu că a început jocul, iar în minutul 50 Chiricheş a gafat copilăreşte şi i-a oferit mingea pe tavă lui Birsa. Încercând să-şi repare greşeala, stelistul a faultat în careu iar arbitru nu a ezitat să acorde penalti. Dedici nu a iertat, iar scorul era 2-0 pentru gazde.

„Tricolorii” s-au dezmeticit şi au redus din diferenţă prin Paul Papp (56). Nu a durat însă mult şi Lobonţ a fost învins din nou de Dedici (60).

Tănase a fost cel care a mai dat o gură de oxigen „tricolorilor”, insistând la o fază la care a reuşit până la urmă să obţină un penalty, iar Torje a transformat fără emoţii (68).

La fel ca la golul doi, însă, România a primit încă un gol rapid, Kirm scăpând pe contraatac şi marcând cu un şut plasat pentru 4-2.

Scorul final a fost stabilit de Grozav, în minutul 79.

România a evoluat la Ljubljana în formula: Lobonţ – Papp (Luchin ’74), Chiricheş, Găman (Tamaş ’46), Raţ (Latovlevici ’80) – Cociş, Lazăr (Bourceanu ’46) – Torje, B. Stancu (Grozav ’46), Tănase – Marica (M. Niculae ’65).

Primul meci al echipei României în preliminariile CM-2014 din Brazilia va avea loc în 7 septembrie, cu Estonia, în deplasare.