Test IQ cu chibrituri. Mută un singur băţ pentru ca operaţia să fie corectă

Testul pe care vă invităm să-l faceţi în cele ce urmează este exclusiv pentru genii. Pare uşor, dar este destul de provocator.

20 dec. 2022, 08:00
Test IQ cu chibrituri. Mută un singur băţ pentru ca operaţia să fie corectă

Test IQ cu chibrituri. Tot ce trebuie să faceţi este să mutați un singur băț pentru a corecta egalitatea 5-0=9. Nu vă uitaţi la răspuns înainte de a încerca să rezolvaţi singuri problema.

Dacă nu reuşiţi să găsiţi soluţia, v-o spunem noi. Nu trebuie decât să mutați un chibrit de la rezultat (9 va deveni 5) și să îl duceți la operația matematică (scăderea devine adunare).

Care sunt valorile IQ

IQ sub medie

Nivelul IQ-ului 91-100: reprezintă o inteligență sub medie. Rezultatul este obținut de aproximativ 25% din populație.

Nivelul IQ-ului 81-90: persoanele cu acest scor se pot afirma cu succes în meserii profesionale. Reprezintă 10% din populație.

Nivelul IQ-ului 71-80: arată un grad inferior de deficiență mintală, identificat la 10% din populație.

Nivelul IQ-ului 51-70: indică o deficiență mintală ușoară, care poate apărea la 7% din populație.

Nivelul IQ-ului 21-50: reprezintă o deficiență mintală medie ce poate fi identificată la 2% din populație.

Nivelul IQ-ului sub 20: este un indice clar pentru o deficiență mintală gravă. Persoanele cu acest scor sunt needucabile, dependente de ajutorul altora. Trăiesc într-o lume proprie și nu percep lumea exterioară. Este caracteristic pentru 0,2% din populație.

Citeste si Testul de inteligență care i-a încurcat pe mulți. Găsește iguana ascunsă din grădină în doar 11 secunde

IQ mediu

Coeficientul mediu de inteligență al unui om este 100.

Nivelul IQ-ului 101-110: aceste valori sunt considerate medii, persoanele cu rezultate în acest interval termină studii superioare cu ceva dificultate, dar pot compensa prin muncă. Scorul este identificat la 25% din populație.

IQ peste medie

Cel mai mare factor IQ cunoscut astăzi al unui om depășește 240.

Nivelul IQ-ului peste 140: este un scor foarte mare, cu acest nivel sunt aproximativ 0,2% din populație (procentul oamenilor inteligenți cu un coeficient de inteligență mult peste medie, considerați genii).

Nivelul IQ-ului 131-140: îl ating câțiva indivizi, mai puțin de 3% din populație.

Nivelul IQ-ului 121-130: este tot un rezultat peste medie, persoanele cu aceste valori termină facultatea cu ușurință și au rezultate extraordinare. Scorul este atins de aproximativ 6% din populație.

Nivelul IQ-ului 111-120: reprezintă tot o inteligență peste medie, persoanele cu acest scor trebuie să fie mai laborioase, dar rezultatele sunt foarte bune. E obținut cam de 12% din populație.

Citeste si Test de inteligență pentru cei cu un IQ ridicat. Găsește oul ascuns în doar cinci secunde

Cum au apărut testele IQ

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.

Testele IQ au multe scopuri diferite, notează Joel Schneider. Este psiholog la Universitatea de Stat din Illinois. Unele teste de IQ au fost concepute pentru a evalua copiii la anumite vârste. Unele sunt pentru adulți.