Test IQ pentru genii. Ce număr urmează în această serie: 1, 2, 6, 21, 88?

Un test IQ care îți arată dacă ești cu adevărat un geniu. Acest test de matematică îți va pune mintea la contribuție. Trebuie să îți dai seama care este cel de-al șaselea număr din seria de mai sus.

25 iul. 2023, 13:13
Test IQ pentru genii. Ce număr urmează în această serie: 1, 2, 6, 21, 88?

Test IQ pentru genii. Testele de inteligență au fost create în anul 1905 de psihologul francez Alfred Binet. Timp de mulți ani, ele au purtat numele lui Binet şi erau folosite de psiholog pentru a identifica copiii care au nevoie de ajutor în legătură cu activitățile şcolare. La acel moment, acesta a ţinut să precizeze că un rezultat scăzut la testele IQ nu semnifică o incapacitate de a învăţa, ci reprezintă un indiciu că este necesară dedicarea unui timp mai îndelungat studiului.

Care este rezolvarea acestui test IQ

Pentru a afla ce număr urmează, trebuie să găsim o legătură între cele 5 numere deja existente în listă. Și, astfel, putem observa că fiecare număr este, de fapt, produsul a doi termeni.

Citește și Testul IQ care îți va arăta dacă ești geniu sau nu. Ai voie să muți doar un singur creion pentru a rezolva problema

Astfel, primul termen este numărul anterior din lista + 1. Iar cel de-al doilea termen este 1, 2, 3, 4 etc. Drept urmare:

2 = (1+1) x 1
6 = (2+1) x 2
21 = (6+1) x 3
88 = (21+1) x 4
445 = (88+1) x 5

Răspunsul final este 445.

Ce semnifică nivelul IQ-ului?

IQ-ul reprezintă un tip de scor care indică nivelul de inteligență al unei persoane. Termenul „IQ” a fost inventat în anul 1912 de către psihologul William Stern pentru testul german numit Intelligenzquotient. Pe atunci, IQ-ul marca un raport între vârsta mentală și vârsta cronologică x 100.

Citește și Test de inteligență pentru cei cu IQ ridicat. Doar adevăratele genii găsesc șarpele în iarbă în mai puțin de 10 secunde

Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 se descurcă extraordinar în activitățile creatoare și sunt buni lideri. Aceste persoane sunt adevărate genii, descoperă noi teorii și aparate. Reprezintă 0,2% din populație.

Printre personalitățile contemporane cunoscute cu un IQ mare se numără Bill Gates și Stephen Hawking.

Valorile IQ cuprinse între 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie

În schimb, valorile IQ cuprinse între 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie. Persoanele cu IQ-ul acesta sunt specialişti, cercetători sau manageri foarte buni.
Arnold Schwarzenegger și Nicole Kidman au un IQ care se încadrează în aceste valori.