Test pentru coronavirus pentru cei care ajung la Roma cu autocarul. Anunţul făcut de preşedintele regiunii Lazio

Începând de miercuri, 29 iulie, pasagerii care sosesc la Roma cu autocarul din România, Bulgaria și Ucraina vor fi supuși în mod voluntar unui test serologic pentru depistarea infecției cu Sars-cov-2, iar în cazul unui rezultat pozitiv, unui test molecular cu tampon nazofaringian.

29 iul. 2020, 10:15
Test pentru coronavirus pentru cei care ajung la Roma cu autocarul. Anunţul făcut de preşedintele regiunii Lazio

Măsura se aplică pasagerilor care sosesc în autogara Tiburtina din Roma și face parte din ordonanța semnată de președintele regiunii Lazio, Nicola Zingaretti. Autoritățile italiene din regiunea Lazio sunt îngrijorate îndeosebi de numărul mare de femei românce care lucrează ca îngrijitoare pentru persoane vârstnice, cu patologii sau alte dizabilități și care în această perioadă se întorc din România unde și-au petrecut concediul de odihnă.

Pe lângă testele rapide pe care le vor face la sosire, persoanele care provin din România și Bulgaria sunt obligate și la autoizolare timp de 14 zile chiar dacă sunt asimptomatice.

Microbuzele și autocarele „fantomă” care transportă ilegal români în Italia sunt și ele în atenția autorităților italiene de la Roma, după cum scrie rotalianul.com. Foarte mulți transportatori care nu îndeplinesc condițiile legale de transport opresc în afara autogării Tiburtina, pentru a evita controalele sau pentru a nu plăti taxele aferente.

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 29 iulie România. 1.182 cazuri noi de COVID în 24 de ore. 30 de pacienţi au decedat, iar 377 sunt la ATI

Guvernul și reprezentanții regiunilor din Italia pregătesc în aceste zile o înăsprire a măsurilor de prevenire a infecțiilor cu coronavirus

Autoritățile guvernamentale italiene intenționează să introducă la sosirea pe aeroporturi un test ultra rapid care va detecta infecția cu Covid în 15-20 de minute, pentru pasagerii sosiți din țări cu număr mare de cazuri cu coronavirus, printre care și România.

Fiabilitatea ar fi probabil puțin mai mică decât testul care se face în laborator, dar ar necesita o perioadă de elaborare a rezultatului mult mai scurtă decât cele minim 4 ore necesare pentru testul clasic.

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a cerut ajutor în acest sens spitalului de boli infecțioase Spallanzani din Roma, care ar trebui să dea un prim răspuns până miercuri, 29 iulie. Va fi achiziționată aparatura necesară care, cu ajutorul unor echipe speciale de medici, va putea testa rapid un număr mare de persoane care sosesc în aeroporturi, gări și autogări.