Test poligraf pentru poliţistul care a ucis o fetiţă pe trecerea de pietoni, cerut de părinţii Raisei. Maşina va fi dusă la RAR pentru expertiză

Noi detalii ies la iveală în ancheta privind accidentul provocat de un poliţist pe o trecere de pietoni din Sectorul 1 din Bucureşti. Autospeciala care a spulberat-o pe fetiţa de 11 ani va fi analizată de specialişti, iar la expertiză va fi prezent şi agentul care se afla la volan.

28 ian. 2022, 09:08
Test poligraf pentru poliţistul care a ucis o fetiţă pe trecerea de pietoni, cerut de părinţii Raisei. Maşina va fi dusă la RAR pentru expertiză

Procedura care-l vizează pe poliţistul care a ucis o fetiţă pe trecerea de pietoni este cerută de procurori şi ar trebui să fie gata în două luni. În urma verificărilor, se va stabili inclusiv cu ce viteză circula agentul.

Expertiza tehnică a maşinii va determina exact cu viteză avea poliţistul în momentul în care produs accidentul. Autospeciala urmează să fie ridicată săptămâna viitoare din curtea Brigăzii Rutiere și dusă la Registrul Auto Român unde se vor face mai multe măsurători și teste, potrivit Digi24.

Citeşte şi: Răspuns emoţionant al tatălui Raisei după ce poliţistul care a ucis-o i-a trimis o scrisoare: „Să îi dea Dumnezeu putere şi trăire să treacă peste”

Măsurătorile ar urma să fie corelate cu datele din raportul INML şi cele din cercetarea de la faţa locului. Astfel, va fi stabilită dinamica accidentului, viteza maşini de Poliţie care le-a lovit pe fete pe trecere, precum și dacă agentul putea sau nu să evite această tragedie.

La întreaga procedură va participa şi poliţistul, alături de avocatul său. De asemenea, va fi prezent şi avocatul familiilor celor două victime. Raportul ar trebui să fie gata în cel mult două luni și o să fie probă în dosar.

Citeşte şi: Familia Raisei, fata ucisă de un poliţist pe trecerea de pietoni cere daune de 6 milioane de euro. Cine va plăti?

Agentul este în continuare cercetat, sub control judiciar, pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. A dat deja o declarație în fața anchetatorilor, iar procurorii au început să audieze mai mulți martori care se aflau pe stradă în momentul în care a avut loc accidentul.

Avocatul familiei Raisei, fetița de 11 ani ucisă, a cerut procurorului ca polițistul să treacă printr-un test poligraf pentru a afla exact ce făcea în timpul accidentului. De cealaltă parte, familia Mariei, fata care a supraviețuit, le-a transmis anchetatorilor că aceasta ar vrea să dea declarații în dosar acum că starea ei de sănătate este mai bună.