Test rapid care-ți pune mintea la încercare! Găsește cele două diferențe din imaginile de mai jos

Test de perspicacitate. Imaginile care-ți pun mintea la încercare: găsește cele două diferențe dintre ele, într-un timp cât mai scurt.

12 ian. 2024, 13:13

Acest care te stimulează să cauți diferențele dintre două imagini au menirea de a-ți îmbunătăți capacitatea de concentrare.

Atenția și o vedere bună te vor ajuta să faci cu brio acest test. Dacă vrei un moment de relaxare, delectează-te cu acest exercițiu care-ți testează abilitățile de concentrare, dar și rapiditatea cu care găsești diferențele care apar între două imagini.

Citește și: Test de perspicacitate. Găsește diferențele dintre aceste imagini, în doar 15 secunde

Numai persoanele meticuloase, atente la detalii și cu o mare putere de concentrare vor reuși să descopere absolut toate diferențele care apar în setul de imagini prezentat.

Este un exercițiu foarte bun pentru creier, dar și pentru vedere, stimulând anumite zone cerebrale și îmbunătățind funcțiile cerebrale.

Poate că la primele imagini vei reuşi să descoperi cu uşurinţă diferenţele ascunse, însă mare atenţie deoarece gradul de dificultate creşte şi va trebui să acorzi o atenţie maximă la toate detaliile. Uneori, diferenţele sunt ascunse în cele mai îndepărtate colţuri ale fotografiei şi poate există tentaţia de a renunţa. Nu renunţa atât de uşor şi concentrează-te foarte bine pentru a depista toate diferenţele dintre imaginile semnalate!

Citește și: Test de logică | Ce anume apare o singură dată într-un minut, o dată într-o săptămână, dar niciodată într-o lună?

Ce este un test de inteligență

Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru.

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală. Ulterior, Guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că, dacă oameni necalificați vor intra în luptă, acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați.

IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții.