TESTAMENTELE lui Cornelius Gurlitt au ajuns la TRIBUNAL

Două testamente ale colecţionarului german Cornelius Gurlitt, decedat la 6 mai, au fost prezentate marţi în faţa Tribunalului de Primă Instanţă din München, sudul Germaniei.

RomaniaTV.net
13 mai 2014, 13:50

Documentele, datate la 9 ianuarie şi 21 februarie 2014, au fost predate de un notar din landul Baden-Wurttemberg, după cum a explicat preşedintele Tribunalului, Gerhard Zierl.

Beneficiarii vor fi informaţi în legătură cu participarea lor la moştenirea lui Gurlitt, care cuprinde numeroase tablouri semnate de maeştri ai picturii precum Pablo Picasso, Marc Chagall şi Henri Matisse, unele fiind suspectate de a fi fost furate de nazişti de la evrei.

Citeşte şi „Comoara nazistă”: Alte 60 de opere de artă, descoperite în casa colecţionarului Cornelius Gurlitt

Surse judiciare au semnalat că moştenitorii care trăiesc în Germania vor avea la dispoziţie şase săptămâni pentru a-şi depune documentele, iar cei din străinătate vor dispune de şase luni.

Potrivit unor surse din cadrul Muzeului de Artă din Berna, Elveţia, Cornelius Gurlitt ar fi desemnat această instituţie drept unic moştenitor al colecţiei sale.

O rudă îndepărtată a lui Gurlitt, care în prezent locuieşte în Spania, şi-a anunţat deja intenţia de a contesta testamentul.

Cazul Gurlitt a atras atenţia publicului în luna noiembrie a anului trecut, când s-a dezvăluit că octogenarul avea în locuinţa sa un adevărat tezaur.