Testări gratuite cu ocazia Zilei Mondiale a Astmului

O mare parte a populaţiei suferă de afecţiuni cronice, cea mai frecventă fiind astmul. Această afecţiune este o boală cronică de plămâni, caracterizată prin probleme de respiraţie şi prin simptome ca lipsa de aer, respiraţie şuierătoare, senzaţie de apăsare în piept şi tuse. Ziua Mondială a Astmului se organizează în fiecare an în întreaga lume.

RomaniaTV.net
07 mai 2012, 14:24
Testări gratuite cu ocazia Zilei Mondiale a Astmului

Potrivit unui comunicat, Societatea Română de Pneumologie, cu sprijinul AstraZeneca și GlaxoSmithKline, organizează în perioada 7-18 mai, în cabinetele medicale de specialitate din toată ţara, testări gratuite pentru depistarea astmului. Mesajul campaniei este: „Tu poţi avea astm. Astmul nu te are pe tine! Astmul poate fi controlat!”.

Bucureştenii pot efectua testele în Parcul Tineretului, intrarea dinspre Palatul Copiilor, pe 12 şi 13 mai.
    
„Testul se numeste spirometrie, este nedureros și simplu de făcut: seamănă întrucâtva cu testarea pentru determinarea nivelului de alcool în aerul expirat, pe care o fac polițiștii, șoferilor. Durează 5 minute, iar rezultatul se dă pe loc”, a declarat Prof. Dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.

Campania se află la a patra ediție. Anul trecut, 9.166 persoane au fost testate la nivel național și 1.045 doar în Parcul Tineretului. La 41% din acestea au fost semnalate probleme de respirație.

Mai multe informaţii despre campanie şi lista cabinetelor unde se fac testările găsiți pe www.invingeastmul.ro.