Teste dure pentru naţionala de rugby. Alin Petrache: „Avem o şansă de a urca în clasamentul mondial” VIDEO

În luna noiembrie, naționala de rugby a României va întâlni Samoa și Tonga. Cele două meciuri test se vor disputa la Bucuresti, pe Stadionul Arcul de Triumf, de la ora 18:00. În clasamentul World Rugby, România ocupă locul 15, în timp ce viitoarele adversare sunt clasate pe locul 13 – Tonga, și pe locul 16 – Samoa.

24 oct. 2017, 13:07
Teste dure pentru naţionala de rugby. Alin Petrache: „Avem o şansă de a urca în clasamentul mondial” VIDEO

Stejarii vor întâlni pe 18 noiembrie Samoa, pentru ca apoi, pe 25 noiembrie, să joace cu Tonga. „Luna noiembrie este un test pentru noi, și la propriu, și la figurat. În acest an vom avea două examene, cu adversari foarte puternici, pe care i-am mai întâlnit și de care nu trebuie să ne temem. Aceste două partide sunt șansa noastră de a demonstra ceva, dar și de a învăța mult. Pot însemna o șansă de a urca în clasamentul mondial. Important mi se pare ca meciurile cu Samoa și cu Tonga să bucure pe toți cei care participă la ele, pe cei din teren, pe cei din tribune, pe cei din fața televizoarelor, pentru ca rugbyul asta înseamnă în primul rand – pasiunea pentru un sport altfel, care ofera altfel de satisfacții”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Ultima întâlnire dintre România și Tonga a fost in 2015, pe Stadionul Arcul de Triumf, înaintea Cupei Mondiale, oaspeții impunându-se cu 21-16. În ce privește întâlnirea cu Samoa, aceasta va fi a doua din istoria rugbystică a celor doua țări, prima fiind pe 14 noiembrie 1989, la București, în cadrul turneului pe care Samoa l-a făcut în Europa, românii câștigând atunci cu 32-24.