Testul adevărului în relația de cuplu. Lidia Fecioru îți propune 10 întrebări ale căror răspunsuri îți indică dacă te afli într-o relație funcţională sau într-una disfuncţională

De multe ori, intrăm în relaţii în care nu ne regăsim. Adesea, pentru că gura lumii cântăreşte mai mult decât propria persoană, alegem să rămânem în acele relaţii disfuncţionale, amăgindu-ne fie că lucrurile se vor schimba, fie că nu e atât de rău. Cert e că, de teama singurătăţii, mulţi dintre noi ajung să facă nişte compromisuri uriaşe care, în timp, îi dezechilibrează şi psihic, dar chiar şi fizic.

07 feb. 2022, 07:29
Testul adevărului în relația de cuplu. Lidia Fecioru îți propune 10 întrebări ale căror răspunsuri îți indică dacă te afli într-o relație funcţională sau într-una disfuncţională

Testul adevărului în relația de cuplu. Relaţiile de cuplu nu trec testul timpului decât dacă sunt bazate pe iubire şi respect, dar şi pe compromisuri. Este necesar, însă, ca aceste compromisuri să fie făcute de ambii membri ai cuplului în egală măsură.

Dacă simţi că ceva este în neregulă cu relaţia ta, dacă nu te mai simţi confortabil în ea, dacă ai tot mai multe nemulţumiri legate de relaţia ta sau de partenerul tău, este momentul să-ţi răspunzi sincer la următoarele zece întrebări.

Testul adevărului în relația de cuplu, propus de Lidia Fecioru

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a spus, în emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3, că aceste întrebări sunt revelatoare, ajutându-te să-ţi dai seama dacă te afli în relaţia potrivită sau dacă este cazul să faci o schimbare.

1. Am învăţat să am încredere atunci când vine vorba despre iubire? Dacă nu am încredere înseamnă că nu îl iubesc. Acolo nu este încredere. Dacă nu ai încredere, nu iubeşti şi dacă nu iubeşti, nu ai încredere. Una fără cealaltă nu se poate. Alegem să punem capăt sau să merge mai departe şi să vedem dacă putem să învăţăm să iubim acea persoană.  Acum, toată lumea vrea să fie liberă. Nimeni nu vrea să aibă obligaţii.

Citeste si Ritualuri de dragoste care nu dau greş, recomandate de Lidia Fecioru. Tehnici simple prin care poţi atrage persoana potrivită

2. Mă simt sau nu în siguranţă lângă partener? Dacă partenerul spune: Un an nu poţi să munceşti. Nu te stresa, eu voi avea grijă de tine! Trebuie să-ţi spună că te iubeşte? Nu!

3. Mă simt sau nu ataşat de partener? Te mai leagă ceva de el? Dacă îl folosesc doar ca să fie o piese de mobilier alături de mine, unde este iubirea? Dă-i voie să plece. Nu trebuie să stăm în relaţii care ne strivesc sufletul. Să stai lângă un om doar ca să stai cu cineva, nu-i văd rostul.

4. Am sau nu un angajament real faţă de relaţia de cuplu? Oamenii nu îşi mai păstrează angajamentele. Dacă observi că nu are nicio obligaţie şi nici nu-i pasă iar este un semn de întrebare. Aici este cu viaţa separată.

5. Mă face sau nu fericit? Vorbim aici despre bucurii. Dacă îmi face sau nu bucurii. Să ştie să mă bucure. De multe ori, bucuriile mari sunt făcut din lucruri mici. Să ştie să fie atent. Să aducă o floare, să facă un ceai. Să ştie să ajute, să ofere pentru că şi celălalt va face aceleaşi gesturi. Dacă nu eşti îndrăgostit, nici nu îţi place nimic la partener. Când eşti îndrăgostit totul îţi place la persoana iubită.

6. Îl poţi face să râdă şi să fie fericit? Fericirea asta este şi starea de confort, cea pe care o ai atunci când eşti lângă cineva. Oamenii aşa se cunosc. E o stare de bine.

7. Îmi permit sau nu să-mi exprim emoţiile şi sentimentele faţă de partener? Trebuie să ai confortul să poţi să-ţi exprimi sentimentele. Nu trebuie să ai jenă şi să te ascunzi de partener, că poate chestia asta că plângi din orice, îl face să te iubească mai mult.

8. Sunt sau nu satisfăcut din punct de vedere sexual? Punctul acesta trebuie pus primul. La 70 de ani nu mai e important, dar la tinereţe este. Amândoi învaţă să facă dragoste. Poate unul dintre ei are o emoţie care îl blochează sau poate a trăit o dramă. Trebuie să aibă răbdare unul cu altul. Aspectul acesta va dărâma totul.

Citeste si Lidia Fecioru atrage atenţia. Femeile trecute de 40 de ani trebuie să aibă mare grijă. Apare o cumpănă mare în viaţa lor

9. Avem sau nu activităţi comune? Eu spăl vasele, tu cureţi cartofii. Chestia aceasta poate fi foarte interesantă şi producătoare de iubire. Trebuie să avem şi activităţi comune în casă. Cu cât sunt casele mai mari, cu atât oamenii nu mai au nimic de făcut în comun. Ajung să doarmă şi în paturi diferite.

10. Relaţia noastră s-a îmbunătăţit sau s-a deteriorat? Cum eram la început, cineva luptă pentru relaţie sau ce pot accepta ca să merg mai departe. Nu există familie fără compromisuri. Nu există! Toţi facem compromisuri la rândul nostru”, a dezvăluit Lidia Fecioru în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.