Testul care ar putea salva viața copilului tău. Mihai Craiu atrage atenția asupra unui semn de pe corpul micuților

Mihai Craiu atrage atenția părinților. Medicul pediatru vorbește despre un semn de pe corpul copiilor la care se acorde un maxim de importanță.

20 apr. 2022, 16:02
Testul care ar putea salva viața copilului tău. Mihai Craiu atrage atenția asupra unui semn de pe corpul micuților

Testul care ar putea salva viața copilului tău. Această recomandare vine și pe fondul spitalelor arhipline cu copii bolnavi. Mihai Craiu spune că medicii de familie răspund în ultima vreme unui număr mult mai mare de apeluri decât de obicei.

Testul care ar putea salva viața copilului tău. Mihai Craiu atrage atenția asupra unui semn de pe corpul micuților

Potrivit cadrului medical, când un copil are febră și apar pe corpul lui mici pete (de culoare roșie sau vișinie) care nu dispar atunci când apăsăm cu un pahar de sticlă pe ele, ar putea fi grav: „foarte grav… de obicei meningită sau septicemie”.

„Un semn pe care ar trebui să îl știe toți părinții! Acum în România sunt pline camerele de gardă de la toate spitalele de copii. Telefonul sună la ambulanță continuu.

Medicii de familie răspund unui număr mult mai mare de apeluri decât de obicei.

Poate și pentru că am obosit, cu toții, să respectăm reguli stricte, iar a fost făcută prea abrupt… În acest context, în care febră au foarte mulți copii, trebuie să cunoașteți un semn ce reprezintă o mare urgență. Dacă un copil febril face brusc o erupție pe piele este un motiv serios ca să vă sfătuiți imediat cu medicul dvs.

Dacă există și durere intensă de cap, vărsături “în jet”, fără motiv, dacă este deranjat de lumină copilul dvs sau dacă îi bombează fontanela (partea moale de lângă creștetul capului la sugari) atunci trebuie să sunați la 112.

Sau să mergeți imediat la spital. Testul paharului poate face diferența dintre viață și moarte, în unele cazuri grave. Nu numai la copil…”, spune pediatrul.

Mihai Craiu a adăugat că, febră fac toți copiii mici când răcesc. Erupție au puțini, iar erupție care nu dispare la testul paharului au foarte puțini. Aceștia trebuie să ajungă imediat la medic.”

Citește și: Avertismentul medicului Mihai Craiu, după ce România a înregistrat aproape 17.000 de noi cazuri COVID-19 pentru a doua zi consecutiv: ”Nu vă tratați cu Azitromicină, chiar dacă o aveți la dispoziție!”