Testul care îţi spune în câteva secunde dacă rişti să faci ALZHEIMER

Alzheimer este o maladie care afectează din ce în ce mai multă lume şi, deşi iniţial s-a crezut că este o boală a vârstnicilor, vârsta la care oamenii sunt diagnosticaţi are tendinţa să scadă tot mai mult. Dacă vrei să ştii dacă eşti expus riscurilor de a face Alzheimer, poţi să faci un test simplu, de doar câteva secunde, descoperit de japonezi.

RomaniaTV.net
28 nov. 2015, 15:16
Testul care îţi spune în câteva secunde dacă rişti să faci ALZHEIMER

Cercetatorii japonezi au ajuns la concluzia ca un test simplu, de doar cateva secunde, ne poate arata daca suntem predispusi la Alzheimer. Astfel, testul respectiv presupune sa stai echilibrat intr-un singur picior vreme de 20 de secunde. Chiar daca pare o gluma, s-a dovedit ca incapacitatea de a-ti pastra echilibrul in timp ce stai doar intr-un picior poate fi semnul unor microsangerari la nivelul creierului, puse de multe ori pe seama unei forme incipiente de dementa.

În caz ca nu poti sta intr-un picior timp de 20 de secunde nu inseamna neaparat ca ai Alzheimer, insa riscul de a face temuta boala in viitor este mult mai mare. In plus, acelasi test simplu iti arata daca esti predispus la a face accident cerebral, pe baza aceleiasi ipoteze.

Studiul a fost efectuat pe 841 femei si 546 barbati, cu varsta medie de 67 de ani.