Testul cognitiv cu care Trump îl provoacă pe Biden: ”Îi va fi greu de la primele întrebări”

Donald Trump a revenit asupra provocării adresate lui Joe Biden de a susține un test cognitiv. Fostul președinte SUA se laudă că a trecut testul cu brio și a răspuns corect la toate cele 35 de întrebări.

17 feb. 2024, 10:15
Testul cognitiv cu care Trump îl provoacă pe Biden: ”Îi va fi greu de la primele întrebări”

„Am trecut testul cu brio. Aș vrea să-l văd pe Biden făcând asta. N-o să reușească. Sunt 35 de întrebări, primele două sau trei sunt destul de ușoare, cu animale. Este un leu, o girafă… dar când va ajunge aproape de întrebarea 20, va avea viață grea. De fapt, cred că-i va fi greu încă de la primele”, spune Trump.

Potrivit DailyMail, medicii au solicitat ca președintele Joe Biden să primească teste cognitive și să facă publice rezultatele pentru a dovedi că este apt să servească țară după o perioadă în care a făcut nenumărate gafe.

Test cognitiv

Evaluarea Cognitivă de la Montreal (MoCA) reprezintă un test de 10 minute creat în 1996 de către profesioniștii medicali pentru a identifica disfuncția cognitivă ușoară, un semn precursor al demenței. Acesta evaluează concentrarea, atenția, memoria, limbajul, calculele, orientarea, funcțiile executive și abilitățile vizuale.

Rezultatele (publice) celui mai recent examen medical al lui Biden nu au dat nicio indicație că acesta a fost supus vreunui tip de evaluare a capacității medicale, cum ar fi MoCA.

Revenind la test, un scor peste 26 este considerat „normal”, în timp ce orice scor mai mic decât acesta este un motiv de îngrijorare.

Scorul mediu este de 27,4. Persoanele cu deficiență cognitivă ușoară au o medie de 22,1, în timp ce pacienții cu Alzheimer tind să obțină un scor în jur de 16.

Americanii au „îngrijorări majore” cu privire la starea sănătății mintale și fizice a lui Biden

Raportul DOJ, publicat joi, l-a descris pe Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, drept un „bătrân cu o memorie slabă”, constatând că nu își amintește anii în care a fost vicepreședinte și nu și-a putut aminti, „chiar în câțiva ani”, când fiul său Beau a murit.

Medicii care au reacționat la evaluare au spus că uitarea evenimentelor cheie, cum ar fi moartea unei persoane dragi, a fost un semn distinctiv al declinului cognitiv, un precursor al demenței și au cerut ca titularul să facă teste cognitive pentru a „demonstra publicului” că este sănătos din punct de vedere mental.

Un nou sondaj NBC a arătat că 62% dintre alegători au spus că au „îngrijorări majore” cu privire la sănătatea mentală și fizică a lui Biden.

Fostul președinte Donald Trump a primit un scor perfect la testul standard de evaluare cognitivă, a dezvăluit medicul său într-un briefing de la Casa Albă din ianuarie 2018. Trump a cerut să treacă la testul MoCA, la care a obținut un punctaj perfect de 30 din 30.

Citește și: Joe Biden îl acuză de crimă pe Vladimir Putin: „El e responsabil pentru moartea lui Navalnîi. Dacă Putin ar ataca un aliat NATO, SUA vor apăra fiecare centimetru”