Testul de inteligență care îți arată dacă ai un IQ ridicat! Răspunde corect la trei întrebări

Testul de inteligență are doar trei întrebări, însă a fost conceput pentru a testa capacitatea oamenilor și a afla dacă au un IQ ridicat. Deși întrebările nu par complicate, foarte puțini au reușit să răspundă corect la ele.

24 ian. 2023, 15:15
Testul de inteligență care îți arată dacă ai un IQ ridicat! Răspunde corect la trei întrebări

Testul de inteligență creat de către psihologul Shane Frederick la celebra universitate americană Princeton a fost realizat pentru a testa capacitatea oamenilor de a se abține să răspundă instinctual, rapid. Cu alte cuvinte, testul este menit să evalueze capacitatea de a ignora intuiția în favoarea gândirii analitice.

Testele de inteligență au devenit tot mai îndrăgite în ultima perioadă, asta pentru că foarte mulți dintre noi vor să își testeze capacitatea de concentrare, dar mai ales perspicacitatea.

Citiți și: Test de inteligență pentru cei cu un IQ ridicat. Găsește oul ascuns în doar cinci secunde

Deși pare simplu, testul are întrebări capcană. Chiar și studenții de la cele mai prestigioase universități din lume nu au reușit să răspundă corect la toate cele trei întrebări. Mai exact, doar 17% dintre ei au reușit să îl rezolve corect, conform adevarul.ro

Este vorba despre un „Test de reflecție cognitivă“ (CRT) care are doar trei întrebări pentru a stabili dacă respondentul are o anumită abilitate cognitivă și anume capacitatea sau dispoziția de a reflecta la o întrebare și de a rezista impulsului de a da primul răspuns care îi vine în minte.

Persoanele care au un IQ ridicat vor rezolva acest test cu rapiditate și vor da răspunsurile corecte fără să ezite

1.  O minge şi o bâtă costă împreună 1 dolar şi 10 cenți. Bâta costă cu 1 dolar mai mult decât mingea. Cât costă mingea?

2.  5 maşini au nevoie de 5 minute pentru a fabrica 5 obiecte. De cât timp au nevoie 100 de maşini pentru a fabrica 100 de obiecte?

3.  Pe un lac se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, această zonă îşi dublează suprafaţa. Dacă durează 48 de zile pentru ca nuferii să acopere tot lacul, în câte zile vor acoperi jumătate din lac?

Răspunsurile corecte sunt:

1.    Majoritatea persoanelor răspund 10 cenți. Răspunsul corect este, însă, 5 cenți. O minge costă 5 cenți, bâta costă cu un dolar mai mult, deci un dolar și 5 cenți. Plus 5 cenți cât costă mingea, obținem 1 dolar și 10 cenți.

2.    Majoritatea persoanelor răspund 100 de minute. Din fericire, nu va dura atât de mult. Răspunsul corect este 5 minute. Dacă o mașină fabrică un obiect în 5 minute, înseamnă că acesta este timpul lui de fabricare. Prin urmare, va dura tot 5 minute pentru ca 100 de mașini să producă 100 de obiecte.

3.    Majoritatea persoanelor răspund 24 de zile. Răspunsul corect este 47 de zile. Dacă lacul este complet acoperit de nuferi în 48 de zile, iar suprafața de dublează în fiecare zi, ar dura doar o zi ca el să treacă de la jumătate acoperită la o suprafață total acoperită de nuferi. Deci în a 47-a zi nuferii acoperă jumătate din lac.

Citiți și: Test de inteligență rapid. Găsești pasărea din imagine în 7 secunde?