Testul de inteligență care îți arată dacă ai un IQ ridicat! Răspunde corect la trei întrebări

Testul de inteligență are doar trei întrebări, însă a fost conceput pentru a testa capacitatea oamenilor și a afla dacă au un IQ ridicat. Deși întrebările nu par complicate, foarte puțini au reușit să răspundă corect la ele.
Alina Costache
24 ian. 2023, 15:15
Testul de inteligență care îți arată dacă ai un IQ ridicat! Răspunde corect la trei întrebări

Testul de inteligență creat de către psihologul Shane Frederick la celebra universitate americană Princeton a fost realizat pentru a testa capacitatea oamenilor de a se abține să răspundă instinctual, rapid. Cu alte cuvinte, testul este menit să evalueze capacitatea de a ignora intuiția în favoarea gândirii analitice.

Testele de inteligență au devenit tot mai îndrăgite în ultima perioadă, asta pentru că foarte mulți dintre noi vor să își testeze capacitatea de concentrare, dar mai ales perspicacitatea.

Citiți și: Test de inteligență pentru cei cu un IQ ridicat. Găsește oul ascuns în doar cinci secunde

Deși pare simplu, testul are întrebări capcană. Chiar și studenții de la cele mai prestigioase universități din lume nu au reușit să răspundă corect la toate cele trei întrebări. Mai exact, doar 17% dintre ei au reușit să îl rezolve corect, conform adevarul.ro

Este vorba despre un „Test de reflecție cognitivă“ (CRT) care are doar trei întrebări pentru a stabili dacă respondentul are o anumită abilitate cognitivă și anume capacitatea sau dispoziția de a reflecta la o întrebare și de a rezista impulsului de a da primul răspuns care îi vine în minte.

Persoanele care au un IQ ridicat vor rezolva acest test cu rapiditate și vor da răspunsurile corecte fără să ezite

1.  O minge şi o bâtă costă împreună 1 dolar şi 10 cenți. Bâta costă cu 1 dolar mai mult decât mingea. Cât costă mingea?

2.  5 maşini au nevoie de 5 minute pentru a fabrica 5 obiecte. De cât timp au nevoie 100 de maşini pentru a fabrica 100 de obiecte?

3.  Pe un lac se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, această zonă îşi dublează suprafaţa. Dacă durează 48 de zile pentru ca nuferii să acopere tot lacul, în câte zile vor acoperi jumătate din lac?

Răspunsurile corecte sunt:

1.    Majoritatea persoanelor răspund 10 cenți. Răspunsul corect este, însă, 5 cenți. O minge costă 5 cenți, bâta costă cu un dolar mai mult, deci un dolar și 5 cenți. Plus 5 cenți cât costă mingea, obținem 1 dolar și 10 cenți.

2.    Majoritatea persoanelor răspund 100 de minute. Din fericire, nu va dura atât de mult. Răspunsul corect este 5 minute. Dacă o mașină fabrică un obiect în 5 minute, înseamnă că acesta este timpul lui de fabricare. Prin urmare, va dura tot 5 minute pentru ca 100 de mașini să producă 100 de obiecte.

3.    Majoritatea persoanelor răspund 24 de zile. Răspunsul corect este 47 de zile. Dacă lacul este complet acoperit de nuferi în 48 de zile, iar suprafața de dublează în fiecare zi, ar dura doar o zi ca el să treacă de la jumătate acoperită la o suprafață total acoperită de nuferi. Deci în a 47-a zi nuferii acoperă jumătate din lac.

Citiți și: Test de inteligență rapid. Găsești pasărea din imagine în 7 secunde?
 

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!