Testul ochilor care indică o boală mortală: Semnul subtil care îți poate arăta că suferi de „ucigașul tăcut”

Hipertensiunea arterială reprezintă o afecțiune care, în timp, poate fi fatală. Se manifestă printr-o presiune crescută a sangelui arterial și în general apare fără a exista o cauză clară ce poate fi depistată.

31 mai 2023, 22:28
Testul ochilor care indică o boală mortală: Semnul subtil care îți poate arăta că suferi de „ucigașul tăcut”

Testul banal care te poate salva de multe probleme de sănătate. Deși simptomele nu sunt întotdeauna ușor de observat, există un semn subtil care poate indica că un pacient suferă de această afecțiune.

Un semn al hipertensiunii arteriale poate fi reperat în ochi, susțin experții în sănătate. Cunoscută și sub numele de „ucigașul tăcut”, simptomele acestei afecțiuni nu sunt întotdeauna ușor de observat.

Hipertensiunea arterială duce în timp la boli de inimă și poate provoca accidente vasculare cerebrale. Un semn subtil al acestei afecțiuni poate fi detectat în ochi.

Ruptura de menisc – Diagnostic,  tratament și prevenire 

Ochii roșii reprezintă un semnal pentru depistarea hipertensiunii arteriale. Această afecțiune potențial mortală deteriorează vasele de sânge de la nivelul ochilor și poate provoca o vedere încețoșată, sângerări sau chiar pierderea vederii.

„Nervul optic, aflat în spatele ochiului poate fi afectat de tensiunea arterială. Tensiunea arterială ridicată poate cauza probleme la nivelul nervului optic, provocând vedere încețoșată sau înroșirea ochilor”, conform website-ului Dr. Felix.

Pacienții cu diabet zaharat care suferă de hipertensiune arterială sunt cei mai expuși la riscul de a suferi de această afecțiune, cunoscută sub numele de retinopatie.

„Uneori, oamenii nu-și dau seama că suferă de hipertensiune arterială. Tensiunea arterială a unei persoane poate crește brusc din cauza unei afecțiuni subiacente. În astfel de condiții, cunoașterea corectă a semnelor și simptomelor poate ajuta o persoană să obțină asistență medicală imediată”, arată Dr.Felix, conform Mirror.

Simptomele hipertensiunii arteriale

Alte simptome ale hipertensiunii arteriale includ dureri în piept, dureri de cap, senzația de lipsă de aer și sângerările nazale persistente.

Afecțiunea face ca vasele de sânge din nas să se umfle și, în cele din urmă, să se spargă, ceea ce duce la sângerări nazale.

În mod normal, sângerările nazale nu ar trebui să dureze mai mult de câteva minute și este important să mergeți la medic dacă acestea durează mai mult sau dacă au loc în mod regulat.

Rezidenţiat 2023. Ministerul Sănătăţii cere mai multe locuri pentru specialitatea „medicină de familie”

Tensiunea arterială ridicată ar putea fi cauzată de consumul de alimente nesănătoase, în special de consumul excesiv de sare. De asemenea, problemele de greutate, lipsa somnului, oboseala și sedentarismul pot duce, în timp, la probleme cu tensiunea.