Testul RT-PCR, desfiinţat de o instanţă din Portugalia. Este nesigur și ilegal pentru deciziile de carantinare

O instanță de apel din Portugalia a decis că testele RT-PCR nu sunt fiabile și că este ilegală punerea în carantină a persoanelor, numai pe baza unui astfel de test.

23 nov. 2020, 18:51
Testul RT-PCR, desfiinţat de o instanţă din Portugalia. Este nesigur și ilegal pentru deciziile de carantinare

Testul RT-PCR. Instanţa a declarat că fiabilitatea testului RT-PCR depinde de numărul de cicluri utilizate și de încărcătura virală prezentă. „Dacă cineva este testat PCR ca pozitiv atunci când este utilizat un prag de 35 de cicluri sau mai mare (așa cum este regula în majoritatea laboratoarelor din Europa și SUA), probabilitatea ca persoana respectivă să fie infectată este mai mică de 3% și probabilitatea ca rezultatul să fie fals pozitiv este de 97%”, se arată în decizia instanţei, care a adăugat că pragul de ciclu utilizat pentru RT-PCR care se fac în prezent în Portugalia este necunoscut (sursa AICI).

Agenția Europeană pentru Medicamente confirmă că primele vaccinuri împotriva COVID ar putea fi aprobate până la finalul anului

Ciclurile de prag utilizate în testele PCR în India sunt cuprinse între 37 și 40, ceea ce face ca fiabilitatea testului PCR să fie mai mică de 3% și rata fals pozitivă să ajungă la 97%. Acest caz a vizat faptul că patru persoane au fost puse în carantină de către Autoritatea Regională de Sănătate. Dintre aceștia, unul a fost testat pozitiv pentru COVID folosind un test PCR; celelalte trei au fost considerate a fi supuse unui risc ridicat de expunere.

Testul RT-PCR, desfiinţat de o instanţă din Portugalia

În consecință, Autoritatea Regională pentru Sănătate a decis că toate cele patru sunt infecțioase și prezintă un pericol pentru sănătate, ceea ce impunea ca acestea să fie izolate.

„Având în vedere câtă îndoială științifică există – așa cum au exprimat experții, adică cei care contează – cu privire la fiabilitatea testelor PCR, având în vedere lipsa de informații referitoare la parametrii analitici ai testelor și în absența diagnosticului unui medic care să susțină existența infecție sau risc, nu există nicio modalitate în care această instanță să poată stabili dacă C a fost într-adevăr un purtător al virusului SARS-CoV-2 sau dacă A, B și D au prezentat un risc ridicat de expunere la acesta”, a decis istanţa.

Acest fapt despre falsele pozitive ale testelor RT-PCR a fost remarcat pentru prima dată în public de Dr. Beda M. Stadler, biolog elvețian, profesor emerit și fost director al Institutului de Imunologie de la Universitatea din Berna.


loading...