Testul unghiilor. Spune ce culoare au unghiile tale ca să afli de ce boală suferi

Culoarea unghiilor dezvaluie o multime de lucruri despre sanatatea ta. Spre exemplu problemele cu plamanii, ficatul si inima pot fi indicate de modul in care arata unghiile tale.

14 mai 2014, 20:29
Testul unghiilor. Spune ce culoare au unghiile tale ca să afli de ce boală suferi

Iata cateva indicia date de unghii care te pot ajuta sa-ti faci o parere generala despre sanatatea ta.

Unghii palide

In cazul in care unghiile tale sunt lipsite de culoare pot indica o anemie, o boala a sangelui cu insuficiente globule rosii. Adauga in dieta ta mai multe legume si fasole pentru a imbunatati nivelul fierului din sistemul circulator. Daca unghiile tale sunt total lipsite de culoare te-ai putea confrunta cu un inceput de diabet sau cu o afectiune a ficatului. In cazul in care este diagnosticat devreme, diabetul poate fi tinut sub control printr-o schimbare a dietei. In aceasta situatie, pe cat posibil, evita consumul de produse procesate sau cu adaos de zahar si inlocuieste-le cu cereale integrale si legume.

CITESTE SI. Şi-a pus UNGHII FALSE şi a ajuns să trăiască un COŞMAR. Ce a păţit o fată care a vrut o manichiură de invidiat

Unghii ingalbenite

De obicei o astfel de culoare a unghiilor ar putea indica probleme la plamani si limfedem. O alta cauza ar putea infectia cu un fungus a unghiei. Pe masura ce infectia se dezvolta, unghia incepe sa se ingroase si devine sfaramicioasa. Alte probleme indicate de culoare galbena a unghiilor sunt: afectiuni severe ale tiroidei, diabet, boli ale plamanilor etc.

Unghii albe

In acest caz ar trebui sa-ti faci unele analize pentru a vedea daca ficatul tau functioneaza corespunzator. In cazul in care ai unghiile asa de cand te stii atunci este o problema ereditara. Unghiile albe ar putea indica si o problema grava a rinichilor, limfedem, diabet, boli ale inimii,  hipoalbuminemia sau boala Hodgkin.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro