Texas: Trei militari au murit într-un accident şi şase sunt daţi dispăruţi

Trei soldați au murit și alți șase au fost dați dispăruți după prăbușirea unui vehicul în timp ce traversa un râu spre tabăra militară Fort Hood din Texas, informează agenția France Presse (AFP), citând surse militare.

03 iun. 2016, 06:00

Vehiculul tactic care seamănă cu un camion mai mic, numit s-a răsturnat când a încercat să traverseze  râul, au informat autorităţile de la baza militară.

Trupurile neînsufleţite a trei soldaţi au fost găsite în rîu, în aval. Ceilalţi soldaţi daţi dispăruţi sunt căutaţi în continuare. Soldaţii salvaţi au fost duşi la spital, iar starea lor este stabilă, au informat autorităţile medicale, citate de CNN.

Regiunea Fort Hood, unde s-a produs tragedia, a fost afectată de ploi abundente care au provocat debite mari de apă.

Pentru căutarea şi salvarea militarilor au fost mobilizate echipe speciale pentru situaţii de urgenţă şi s-a acţionat pe toate căile, inclusiv cea aeriană, precum şi cu câini special dresaţi pentru găsirea şi salvarea victimelor.

Baza militară de la Fort Hood, care aparține armatei terestre americane (US Army) este situată la aproximativ 320 de kilometri nord-vest de Houston. Aproape 41.000 de soldați lucrează la Fort Hood, potrivit site-ului bazei militare.