TEZAURUL din adâncuri. Este de trei ori mai mare decât Germania şi are comori nemaivăzute

Parcul Naţional al Mării de Corali, din Nouă Caledonie, a fost numit cel mai mare parc marin din lume. Suprafaţa sa este de trei ori mai mare decât a Germaniei.

24 mai 2014, 14:58

Parcul Naţional al Mării de Corali, din Nouă Caledonie, deschis în urmă cu trei săptămâni, este cea mai întinsă zona protejată – atât pe mare, cât şi pe uscat, cu o dimensiune de 1,3 milioane km pătraţi.

Pe lângă mărimea gigantică, „sanctuarul” din sudul Pacificului este locul în care se dezvoltă o vastă varietate de animale şi plante marine, printre care 48 de specii diferite de rechini, 25 de specii de mamifere, 19 specii de păsări şi 5 specii de broaşte ţestoase de mare.

Aflat la 3.000 de km est de Australia, Nouă Caledonie, teritoriul aflat sub jurisdicţie franceză, este locul în care se găseşte şi Marea Lagună, cea mai mare din lume şi care face parte din patrimoniul UNESCO. De asemenea, în zona se găseşte al doilea cel mai mare recif de corali din lume, după cel din Australia.

În următorii trei ani, parcul va fi împărţit în mai multe zone, doar în câteva dintre ele pescuitul şi înotul urmând să fie permise.

Încercările de protejare ale acestui gigant marin vor stabili un record în istoria conservării marine.