Thailanda cere ajutorul Interpolui pentru a-l găsi pe principalul suspect în atentatul de la Bangkok

Autoritățile thailandeze au anunțat joi că vor cere ajutor din partea Interpol pentru a-l găsi pe principalul suspect în atentatul de la Bangkok care a fost reperat pe camerele video de supraveghere.

RomaniaTV.net
20 aug. 2015, 05:59
Thailanda cere ajutorul Interpolui pentru a-l găsi pe principalul suspect în atentatul de la Bangkok

„Vom cere ajutor din partea Interpol joi”, a declarat maior general Apichart Suriboonya, șeful unității Interpol în Thailanda, care precizează că nu se știe dacă suspectul, un cetățean străin potrivit mandatului de arestare emis miercuri, a părăsit deja țara, relatează AFP.

Un tribunal thailandez a emis miercuri un mandat de arestare împotriva unui cetățean străin, după atentatul comis luni la Bangkok, la puțin timp după difuzarea de către poliție a unui portret robot al principalului suspect în acest caz, notează Agerpres.

Atentatul comis luni, soldat cu cel puțin 21 de morți și 123 de răniți, a avut loc în centrul capitalei Bangkok, într-un loc foarte frecventat, sanctuarul Erawan dedicat zeului Brahma, care atrage zilnic mii de credincioși budiști. Un alt atac a avut loc marți când un dispozitiv explozibil a fost aruncat spre trecători în apropierea unei stații de metrou, în centrul capitalei Bangkok.