Thailanda: Poliţia a găsit cinci bombe neexplodate după seria de atacuri din sudul ţării

Poliția thailandeză a găsit și dezamorsat la sfârșitul acestei săptămâni cinci bombe care nu au explodat atunci când un grup neidentificat a comis o serie de atacuri cu bombă în zone turistice din sudul Thailandei, relatează Reuters.

14 aug. 2016, 11:20
Thailanda: Poliţia a găsit cinci bombe neexplodate după seria de atacuri din sudul ţării

Poliția a declarat că a arestat un suspect după exploziile în serie de joi și vineri în care au fost ucise patru persoane și zeci au fost rănite în unele din cele mai cunoscute stațiuni de pe litoralul Thailandei.

Până în prezent nicio grupare nu a revendicat atacurile.

Anchetatorii nu au anunțat până acum că ar privilegia vreo pistă, dar junta arată cu degetul mai degrabă spre un „sabotaj local” decât spre terorismul internațional.

Citeşte şi Junta dinThailanda îşi întăreşte securitatea după atentatele ucigaşe

Pistele evocate de experți merg de la o posibilă răzbunare a opoziției politice într-un climat de puternică reprimare a libertăților civile de la lovitura de stat din 2014, până la un atac fără precedent al separatiștilor musulmani din sudul extrem al țării.

În total, miercuri și joi au explodat 11 bombe în cinci provincii din sudul Thailandei, printre care și în stațiunile Hua Hin și Phuket, provocând moartea a patru persoane. Dintre răniți, zece sunt turiști străini.