Thailanda vrea să primească turiști vaccinați fără restricții

Autoritățile thailandeze pregătesc un plan de relaxare a restricțiilor pentru turiștii vaccinați anti-COVID-19, au declarat miercuri autoritățile, în timp ce țara urmărește să resusciteze industria turistică ce a avut de suferit în ultimul an.

24 feb. 2021, 21:52
Thailanda vrea să primească turiști vaccinați fără restricții
Thailanda vrea să primească turiști vaccinați fără restricții

Thailanda vrea să primească turiști vaccinați fără restricții. Măsurile de relaxare pentru vizitatorii vaccinați vor fi introduse pas cu pas și ar putea include reducerea perioadei de carantină obligatorie pentru toate sosirile, de la două săptămâni la trei zile, pentru cei vaccinați sau renunțarea totală la aceasta, a declarat Yuthasak Supasorn, șeful Autorității pentru Turism din Thailanda (TAT).

Trebuie să fim rapizi, pentru că vrem să începem să primim turiști în al treilea trimestru”, a declarat el pentru Reuters.

TAT intenționează să înceapă să vândă pachete turistice după luna aprilie.

Citeşte şi: Oamenii din Thailanda îşi înscenează moartea. Motivul pentru care fac asta

Thailanda vrea să primească turiști vaccinați fără restricții

Ministerul turismului a solicitat, de asemenea, 100.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 pentru angajații din turism din Chon Buri, Krabi, Phang Nga, Chiang Mai și Phuket.

Cele cinci provincii vor găzdui, începând de luna viitoare, programe de „carantină hotelieră”, care oferă între 5.000 și 6.000 de camere. Aici vizitatorii se vor putea deplasa în incinta hotelurilor în loc să fie izolați în camere, potrivit ministrului turismului, Phiphat Ratchakitprakarn.

Lansarea globală a campaniilor de vaccinare a dat speranță industriei turismului afectate grav de pandemie. În 2019, Thailanda a primit aproximativ 40 de milioane de turiști străini, care au cheltuit 1,91 trilioane de baht (63,60 miliarde de dolari). Anul trecut, Thailanda a primit doar 6,7 milioane de vizitatori.

Citeşte şi: Amanta regelui din Thailanda, ridicată în rang de ziua sa de naştere


loading...