The Guardian aruncă în aer detalii cheie din cazul Simonei Halep. Sportiva este suspectată de dopaj și la turneul de la Wimbledon 2022

Simona Halep a fost suspendată timp de patru ani de tribunalul Sport Resolutions pentru scandalul de dopaj cu Roxadustat, însă ies la iveală detalii interesante, după publicarea dosarului de către ITIA.

15 sept. 2023, 12:05
The Guardian aruncă în aer detalii cheie din cazul Simonei Halep. Sportiva este suspectată de dopaj și la turneul de la Wimbledon 2022
Noi detalii cheie ies la iveală în cazul de dopaj în care este vizată Simona Halep

ITIA a publicat un document de 126 de pagini în care prezintă acuzațiile aduse Simonei și modul în care s-a apărat sportiva la audierea de la Londra, în perioada 28 – 29 iunie.

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului a solicitat o pedeapsă mai severă pentru sportivă, considerând că a fost dopată începând cu luna martie 2022, scrie The Guardian.

Citește și: Firicel Tomai aruncă bomba! Motivul pentru care Simona Halep nu avea voie să ia niciun medicament înainte de US Open

„O acuzație cheie a ITIA cu privire la circumstanțele agravante este că jucătoarea trebuie să fi folosit substanța interzisă cel târziu din martie 2022.

Spre deosebire de opinia lor referitor la US Open în august 2022, nu există nicio afirmație fără echivoc din partea grupului de experți ai dopajului sanguin în legătură perioada iunie-iulie, când s-a desfășurat turneul de la Wimbledon.

Există un interval între 27 aprilie și 22 septembrie 2022 pentru care valorile sanguine ale jucătoarei nu sunt cunoscute”, au anunțat britanicii.

Citește și: DOCUMENT Motivarea în cazul Simona Halep, răsturnare de situaţie: Staff-ul lui Mouratoglou este implicat în cazul de dopaj

Concret, jucătoarea din România ar fi fost dopată și în timpul turneului de la Wimbledon, atunci când a ajuns până în semifinalele competiției, după ce a pierdut în fața Elenei Rybakina, cu scorul de 3-6, 3-6.

„Ca parte a cazului, unei femei de o înălțime și o greutate similare i s-a administrat aceeași cantitate de Keto MCT pe care Halep spune că a luat-o înainte de testul pozitiv.

Cu toate acestea, studiul de control a constatat că valorile medicamentului interzis în testul de urină al lui Halep au fost între „46 și 85 de ori mai mari” decât în ​​cea mai mare valoare a urinei voluntarului”, scrie The Guardian, citând concluziile Sport Resolutions.

Simona Halep a primit 4 ani de suspendare, a anunțat ITIA, într-un comunicat.