The Sun: Valencia şi Rooney, prea buni pentru români

"Valencia şi Rooney, prea buni pentru români", a titrat cotidianul The Sun, după meciul pe care Oţelul Galaţi l-a pierdut, scor 0-2, în deplasare, cu Manchester United, în etapa a patra a grupei C a Ligii Campionilor.

RomaniaTV.net
03 nov. 2011, 08:34
The Sun: Valencia şi Rooney, prea buni pentru români

Ziarul The Sun a precizat că Manchester United a muncit pentru o victorie cu „plevuşca Oţelul”. „Startul a fost de vis, dar apoi, în ciuda unor şanse de gol, diavolii roşii n-au mai marcat până în minutul 87. United a reuşit meritat al doilea gol, când şutul lui Rooney a fost deviat în plasă. Fără niciun punct, Oţelul a arătat o ambiţie limitată”, a subliniat sursa citată.

„Valencia a alungat grijile, dar meciurile de acasă nu par să fie prea confortabile pentru Ferguson. United şi-a complicat drumul printr-o performanţă insipidă, presărată cu erori, după un început încurajator (golul lui Valencia), dar cu un final cam dezordonat. Poate că n-a fost aşa jenant ca la înfrângerea cu City, dar să joci aşa cu outsiderii grupei e cam tot pe-acolo. Gazdele aproape că au făcut cadou un gol Oţelului în minutul 42”, a scris Daily Mail.

Manchester Evening News a notat că „românii au venit să ia primul punct în grupă, dar United s-a impus confortabil”. „Au fost momente în care campionii României au părut speriaţi. United a părut că ar vrea s-o ajute pe Oţelul să ia mult doritul punct, făcând un joc confuz uneori”.

Cotidianul The Mirror a comentat: „Dacă la Bucureşti Oţelul a fost un adversar incomod, pe Old Trafford nu avea cum să fie altceva decât o încercare de limitare a proporţiilor scorului. Manchester a avut un start perfect, gol rapid Valencia. United a pus răbdarea fanilor la încercare până să reuşească golul doi”.

The Guardian a precizat că dacă n-ar fi fost şutul deviat al lui Rooney din final, Manchester United ar fi repetat scorul cu Everton. „Românii au peferat să stea în spatele balonului şi să o lase pe Manchester să muncească. Cel puţin asta a permis gazdelor să împingă jocul şi să atace. Faptul că a luat repede gol n-a tentat-o pe Oţelul să îşi modifice stilul sau să încerce mai mult. Neagu l-a pus la grea încercare pe De Gea în finalul primei reprize”, a scris publicaţia amintită.

Site-ul oficial al grupării engleze a notat că succesul cu Oţelul „a fost mai degrabă unul munict, decât unul spectaculos”: „Golul lui Rooney a făcut ca scorul să arate mai respectabil şi să arate mai real diferenţa din teren. Un meci care probabil nu va rămâne prea mult în memoria fanilor”.