Theodor Stolojan a mers la ICCJ pentru a da explicaţii referitoare la sesizarea ANI împotriva sa

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat luni pentru Mediafax că a mers în această dimineaţă la Parchetul ICCJ pentru a explica sesizarea ANI privind declaraţia sa de avere.

RomaniaTV.net
17 iun. 2013, 09:16
Theodor Stolojan a mers la ICCJ pentru a da explicaţii referitoare la sesizarea ANI împotriva sa

„Am fost pur şi simplu ca să prezint situaţia în legătură cu acel comunicat dat de ANI cu privire la faptul că eu am raportat deţinerile de acţiuni pe care le aveam la 31 decembrie 2011 în loc de iunie 2012 când am depuse declaraţia. Am explicat de ce am raportat în acest fel”, a precizat Theodor Stolojan.

El a mai spus că Parchetul ICCJ urmează să-şi facă datoria.

În această dimineaţă a fost prezent la Parchetul ICCJ şi fostul vicepreşedinte PDL Sever Voinescu. Voinescu a precizat că a fost la parchet în calitate de avocat. „Am fost ca avocat într-o cauză”, a spus Voinescu.

Potrivit unor surse judiciare, Sever Voinescu a fost la Parchetul instanţei supreme împreună cu Stolojan în calitate de avocat al europarlamentarului. Conform surselor citate, dosarul în care a fost audiat Stolojan se află în faza actelor premergătoare.

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan este acuzat de ANI de fals în declaraţii pentru că nu şi-a trecut în declaraţiile de avere şi de interese completate la data de 25 mai 2012 acţiunile la Transgaz Mediaş, în cazul său fiind sesizat Parchetul ICCJ.

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, de către Theodor Dumitru Stolojan, deputat în Parlamentul European”, informa ANI într-un comunicat din 24 aprilie.

Theodor Stolojan a declarat, atunci, pentru Mediafax, că el „a raportat corect” în declaraţia de avere din mai 2012, arătând că aceasta se referea la situaţia de până în 31 decembrie 2011, când încă nu cumpărase acţiuni la Transgaz.

„Eu în aprilie 2012 am cumpărat acţiuni la Transgaz. În mai am făcut declaraţia de avere pentru 2011 şi am declarat acţiunile pe care le-am avut la sfârşitul anului 2011. În mai 2013 voi raporta situaţia de avere la sfârşitul lui 2012, unde vor apărea şi acţiunile de la Transgaz achiziţionate în aprilie 2012”, a explicat Stolojan.

„Am raportat corect, pentru că declaraţia de avere era până la 31 decembrie 2011. În mai 2013 voi face declaraţia de avere pentru 31 decembrie 2012”, a menţionat Stolojan.


loading...