Theresa May promite să scadă impozitele aplicate companiilor britanice după Brexit

Publicat: Miercuri, 26 Septembrie 2018 19:23 // Actualizat: Miercuri, 26 Septembrie 2018 19:23 // Sursa: romaniatv.net

Premierul britanic Theresa May a dat asigurări miercuri, la New York, că impozitele aplicate companiilor britanice după Brexit vor fi cele mai mici din ţările membre ale G20, transmite AFP.

''Indiferent de întreprinderea dumneavoastră, a investi în Regatul Unit după Brexit vă va oferi cea mai mică rată a impozitului pe companii din G20. Regatul Unit post-Brexit va fi fără echivoc un Regat Unit pro-întreprindere'', a spus Theresa May în discursul său din cadrul unei conferinţe pe teme financiare organizate de Bloomberg.

Ea a confirmat astfel angajamentul inclus în programul Partidului Conservator care vizează reducerea, până în 2020, a ratei impozitului pe companii la 17%, faţă de 19% în prezent, potrivit Agerpres.

Promisiunile şefei executivului britanic privind companiile au fost criticate de liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn, care a pronunţat aproape simultan un discurs la încheierea congresului de la Liverpool (nord-vestul Angliei) al Partidului Laburist. ''Este vorba de profituri pentru un număr mic de persoane, plătite de majoritatea oamenilor, o strategie de a stimula investiţiile care deja a eşuat'', a estimat Corbyn.

Citeşte şi Austria confirmă organizarea unui summit special pentru Brexit

Marea Britanie urmează să părăsească UE pe 29 martie 2019, dar până în prezent nu există un acord cu Bruxelles privind viitoarele relaţii, iar unii parlamentari britanici susţin ideea organizării unui nou referendum de tipul celui desfăşurat în iunie 2016, când o majoritate a electoratului britanic s-a pronunţat pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.

Mai mulţi oficiali UE susţin că un acord cu Londra încheiat în decembrie acest an sau chiar în luna ianuarie 2019 ar lăsa aproximativ suficient timp pentru a fi ratificat de parlamentele britanic şi din statele UE.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Brexit G-20 investiţii referendum scădere impozite taxe si impozite Uniunea Europeană
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H