Theresa May trece prin momente grele: membrii guvernului britanic s-ar putea întoarce împotriva ei

Principalii miniştri ai cabinetului Theresei May s-ar putea întoarce împotriva sa, miercuri, a anunţat pe Twitter un al postului ITV, citând o sursă anonimă, relatează Reuters.

22 mai 2019, 15:44
Theresa May trece prin momente grele: membrii guvernului britanic s-ar putea întoarce împotriva ei

”Zvonurile – încă neconfirmate, dar care nu sunt nici negate – astăzi, într-o mişcare a cabinetului împotriva primului ministru”, este mesajul postat de corespondentul ITV, Paul Brand. Sursa declară că este ”destul de probabil”, a adăugat acesta.

Premierul Theresa May a făcut miercuri un ultim apel liderului opoziţiei, Jeremy Corbyn, pentru a obţine susţinerea lui privind acordul negociat de aceasta pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Acordul de retragere, care va fi votat în Parlament la începutul lunii iunie, este „ultima şansă” pentru Brexit, a adăugat May. „Vă cer să faceţi şi voi un compromis pentru a putea livra ceea ce au promis ambele partide”, a declarat premierul britanic.

Citeşte şi Brexit: Theresa May prezintă două scenarii pentru Brexit

Jeremy Corbyn a declarat marţi seară, pentru BBC, că se va opune în continuare acordului negociat de acesta. „Nu putem susţine această înţelegere, deoarece este practic o reluare a ceea ce am discutat şi înainte. Nu văd cum va trece de Parlament”, a declarat Corbyn.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.


loading...