Therme, dezastru financiar în pandemie: 24 de milioane de lei pierderi într-un an

Relaxare restricţiilor de la 1 iunie include şi piscinele la interior, o veste bună şi pentru Therme, care a avut pierderi de milioane de lei conform raportărilor financiare.

01 iun. 2021, 22:16
Therme, dezastru financiar în pandemie: 24 de milioane de lei pierderi într-un an

Therme a înregistrat o scădere a veniturilor de aproape 80% anul trecut, raportând venituri de doar 29,6 milioane lei, comparativ cu 2019, când cifra de afaceri a fost de 136 milioane lei, conform datelor publicate de Ministerul de Finanţe.

Conform aceleiaşi surse, Therme Nord Bucureşti, compania care administrează complexul de welness şi relaxare Therme, a avut anul trecut pierderi de 24 milioane lei. În 2019, compania a avut un profit net de 11,5 milioane lei. De vină este pandemia, care a închis total complexul de lângă Bucureşti.

Cu toate acestea, complexul Therme s-ar putea extinde cu 50% din suprafața actuală într-un ansamblu separat ce necesită investiții de 28 de milioane de euro. Noul centru va avea și un acvariu, scrie profit.ro.

Noul ansamblu, dedicat activităților de întreținere corporală, este construit pe o parte din actuala parcare a Therme București și va avea intrare separată.

Acționarii Therme, grupului austriac A-Heat, estimează valoarea investiției, în această fază a proiectului, la circa 1.300 de euro/metru pătrat, respectiv 28 de milioane de euro.

Trei milioane de români, adică aproape 1 din 5 români care locuiesc în ţară, şi un milion de turişti străini au vizitat Therme în cei patru ani de la deschiderea complexului termal din nordul Bucureştiului, iar investiţiile totale au depăşit în această perioadă 100 milioane euro, a anunţat joi compania într-un comunicat.

„Therme, cel mai mare centru de relaxare şi wellness construit greenfield din Europa dar şi cea mai exotică destinaţie din România 365 de zile pe an, atrage turişti nu doar din Bucureşti sau din alte oraşe ale ţării ci şi multi turişti străini, peste 25 % dintre clienţii centrului provenind din ţări precum Italia, Bulgaria, Israel, UK, Germania sau SUA”, arată compania.

Odată cu inaugurarea acestei investiţii, Bucureştiul a devenit una dintre cele mai importante atracţii din zona turismului de relaxare şi wellness, alături de prima şi cea mai veche capitală termală atestată istoric, Roma, spun reprezentanţii Therme.

România se redeschide turismului străin. Claudiu Năsui: „O veste bună pentru turism şi pentru HoReCa”

Capitala României se afla pe primul loc în topul destinaţiilor turistice din Europa cu cel mai mare potenţial de dezvoltare, conform Indexului Global Mastercard de Destinaţii Urbane 2019, cu peste 1,4 milioane de turişti care au apelat la serviciile de cazare.

În cei patru ani de activitate, Therme a pus la dispoziţia clienţilor opt extinderi şi noi facilităţi: un nou corp de 4.000 mp – Galaxy Relax, cea mai mare plajă urbană din Europa – Sands of Therme, cu o suprafaţă de 30.000 mp, două parcuri tematice cu o suprafaţă de 10.000 de mp şi 20.000 de plante (Feng Shui şi Pangeea, unice în Europa) dar şi un restaurant-concept care include 12 staţii de live cooking şi 5 zone de influenţă culinară,  inspirat din viaţa exploratorului german Alexander von Humboldt.

„Totalul investiţiilor în această perioadă se ridică la peste 100 milioane de euro iar planurile de dezvoltare cu siguranţă nu se vor opri aici”, adaugă reprezentanţii companiei.

Therme Bucureşti este cel mai mare Therme din Europa, având o capacitate de 4.000 de persoane simultan indoor. Cu cele peste 880.000 de plante, pe o suprafaţă totală înverzită de 18.000 mp, la Therme Bucureşti se află cea mai mare grădină botanică de interior şi exterior din România. Vizitatorii pot admira peste 3.000 de arbuşti şi mii de orhidee la interior, dar şi 1.500 palmieri.

Turism în vara 2021. Principalele destinaţii preferate de români
Cele trei restaurante Therme, The Mango Tree, Humboldt şi Greens au o capacitate totală de 800 locuri. Din punct de vedere al eficienţei energetice, Therme Bucureşti funcţionează din resurse proprii în proporţie de 80%.

În primii patri ani de activitate, cel mai mare complex de wellness, relaxare şi distracţie din Europa cu ape termale a vândut 3 milioane de cocktail-uri exotice şi peste 3,3 milioane de preparate servite.

Therme Bucureşti este construit greenfield pe un areal de 250.000 de mp, având o suprafaţă totală indoor de peste 34.000 mp şi o capacitate de 4.000 de persoane simultan indoor.

https://www.youtube.com/watch?v=m8mcH5EouPE