Thomas Hitzlsperger, PRIMUL fotbalist RENUMIT care recunoaşte că este HOMOSEXUAL

Thomas Hitzlsperger, în vârstă de 31 de ani, a devenit primul jucător de renume din fotbalul german care recunoaşte că este homosexual, el făcând această dezvăluire într-un interviu ce va apărea joi în publicaţia Die Zeit.

RomaniaTV.net
08 ian. 2014, 12:55
Thomas Hitzlsperger, PRIMUL fotbalist RENUMIT care recunoaşte că este HOMOSEXUAL

Recunosc că sunt homosexual pentru că doresc să avanseze chestiunea homosexualităţii în sportul profesionist. Să devin conştient de homosexualitatea mea a fost un proces lung şi greu. Abia în ultimii ani am realizat că prefer să locuiesc cu un bărbat. Nu mi-a fost niciodată ruşine de cine sunt, dar nu este uşor să stai la masă cu 20 de bărbaţi şi să asculţi glume despre homosexuali. Homosexualitatea este un subiect ignorat în fotbal şi nu este tratată ca o temă serioasă„, a declarat Hitzlsperger.

Fostul fotbalist a adunat în carieră 52 de selecţii în naţioanala Germaniei, între 2004 şi 2010.

Thomas Hitzlsperger, născut la Munchen, s-a format la Bayern, înainte de a merge la Aston Villa în 2000. Transferat la VfB Stuttgart în 2005, el a trecut la Lazio în 2010, înainte de a petrece un sezon la West Ham anul următor. El a jucat apoi la VfL Wolfsburg, înainte de a-şi încheia cariera la Everton, sezonul trecut.

Hitzlsperger nu este primul fotbalist care recunoaşte că este homosexual. Anul trecut, atacantul american Robbie Rogers, de 18 ori internaţional, a admis că este gay şi şi-a anunţat retragerea, la doar 25 de ani.

Până acum, însă, niciun fotbalist în activitate nu a avut curajul să-şi dezvăluie homosexualitatea, cel mai probabil de teamă că dacă şi-ar recunoaşte orientarea ar fi marginalizaţi şi batjocoriţi, în contextul în care acest subiect pare să rămână un tabu în fotbalul profesionist.