Thomas Oppermann, vicepreşedintele Parlamentului german, a murit, după ce s-a prăbuşit în timpul unei filmări tv. Avea 66 de ani

Thomas Oppermann, vicepreședintele Parlamentului german, a murit, după ce s-a prăbușit în timpul unei filmări tv. Tragedia a avut loc luni, când politicianul SPD s-a stins din viaţă, la 66 de ani, informează dw.com.

RomaniaTV.net
26 oct. 2020, 10:06

Ministrul Muncii și colegul din SPD Hubertus Heil a confirmat – pe Twitter – decesul „subit” al lui Oppermann. „Vestea morții neașteptate a colegului și camaradului meu Thomas Oppermann mă întristează profund. Thomas a fost mereu în slujba țării și a partidului social democrat, cu pasiune și înțelegere. Condoleanțele mele familiei”, a anunțat Heil.

Vicecancelarul german şi ministru de Finanţe, Olaf Scholz, candidat al SPD ca succesor al Angelei Merkel, la alegerile generale de anul viitor, a catalogat şi el ca şocantă vestea morţii lui Oppermann. 

Ţara pierde in politician desăvârşit, Bundestagul  – un vicepreşedinte remarcabil, iar SPD un camarad pasionat şi dârz. Noi toţi pierdem un prieten şi suntem trişti„, a scris Scholz pe contul său de Twitter. 

Politicianul, care reprezenta Partidul Social Democrat (SPD) şi landul Saxonia Inferioară, anunţase la sfârşitul verii că nu va mai candidat la următoarele alegeri parlamentare. 
‘După 30 de ani (…) a venit vremea să fac din nou altceva şi să încep proiecte noi‘, spunea Opperman în urmă cu două luni.