ThyssenKrupp vinde divizia de oţeluri inoxidabile pentru 2,7 miliarde de euro

ThyssenKrupp AG, cel mai mare producător de oţel din Germania, a anunţat marţi că va continua negocierile cu grupul finlandez Outokumpu privind vânzarea diviziei sale de oţeluri inoxidabile, o tranzacţie estimată la 2,7 miliarde de euro (3,5 miliarde de dolari), după ce a ajuns la un acord cu sindicatele, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
31 ian. 2012, 13:28
ThyssenKrupp vinde divizia de oţeluri inoxidabile pentru 2,7 miliarde de euro

Compania germană îşi va păstra o participaţie de 29,9% în noua entitate, pentru a-şi consolida prezenţa pe o piaţă mondială foarte disputată din cauza supracapacităţilor cronice de producţie şi a importurilor ieftine din China. Noua entitate va deveni cel mai mare producător mondial de oţel inoxidabil, cu o cifră de afaceri cumulată de aproximativ 10 miliarde de euro şi peste 18.000 de angajaţi la nivel mondial.

ThyssenKrupp a anunţat că va primi o sumă de bani nespecificată de la Outokumpu, care îşi va asuma datoriile companiei germane şi plăţile către sistemul de pensii al angajaţilor diviziei de oţeluri inoxidabile, Inoxum.

ThyssenKrupp a anunţat încă din luna mai 2011 că are de gând să se separe de divizia sa de oţeluri inoxidabile în următoarele 18 luni. Inoxum realizează o cifră de afaceri anuală de peste şase miliarde de euro şi are peste 11.000 de angajaţi la nivel mondial. ThyssenKrupp vrea să renunţe la această divizie pentru a-şi reduce datoriile şi a strânge fondurile necesare construcţiei de noi uzine în SUA şi Brazilia.

Compania germană este prezentă şi în România prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale şi servicii.