Ţi-ai cumpăra o maşină electrică dacă te-ar costa 10 euro pe lună? Renault Zoe, aproape gratis în unele ţări din Europa

Cumpărătorii de mașini din Europa pot acum să pună mâna pe un vehicul electric nou, cu costuri mai mici decât ale unui contract de telefonie mobilă. Datorită subvențiilor generoase, unele sunt chiar gratuite.

RomaniaTV.net
20 iul. 2020, 09:53
Ţi-ai cumpăra o maşină electrică dacă te-ar costa 10 euro pe lună? Renault Zoe, aproape gratis în unele ţări din Europa

Clienţii pot vizita showroom-uri virtuale în Germania și Franța – cele mai mari piețe de mașini- după ce guvernele naționale au impulsionat stimulentele pentru vehicule electrice. Subvențiile lor de cumpărare sunt acum printre cele mai favorabile din lume, potrivit BloombergNEF.

Sprijinul de la stat permite Autohaus Koenig, un lanț de dealeri cu peste 50 de locații din Germania, să facă reclamă unui contract de închiriere pentru Renault Zoe cu baterie, care este acoperit în întregime de subvenții. În cele 20 de zile de la punerea ofertei online, aproximativ 3.000 de persoane s-au interesat și aproximativ 300 au semnat contracte.

Dacă am fi avut mai mult personal de vânzări, am fi vândut și mai mult”, a spus Wolfgang Huber, șeful vânzărilor de mașini electrice pentru dealerul din Berlin, care a publicat o postare pe Facebook, solicitând clienților să aibă răbdare: „Ne așteptam la o creștere a vânzărilor cu ajutorul subvențiilor, dar nici chiar aşa.”

În Franța, vânzările modelului Zoe de la Renault sunt pe cale să se dubleze în acest an, chiar dacă cererea de vehicule pe benzină a scăzut.

Există o mulțime de oferte atractive în acest moment datorită subvențiilor mai mari și asta stimulează cererea„, a declarat Aleksandra ODonovan, analist la BloombergNEF.

Subvențiile din Germania de până la 9.000 de euro pe vehicul electric au sporit vânzările pentru Carfellows, un site web german de comerț auto, de aproximativ zece ori.

Acesta este un moment de aur pentru noi„, a declarat Rainer Westdoerp, un purtător de cuvânt al startup-ului de la Berlin, care miercuri va începe să ofere închirieri ale Smart EQ-ului Daimler AG cu 9,90 euro pe lună.